Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Katasztrófa-készenlét
Katasztrófavédelem

A tudás életet menthet! 20. Országos Katasztrófavédelmi Verseny

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség és a Magyar Tűzoltószövetség meghirdeti a 20. felmenő rendszerű országos katasztrófavédelmi ifjúsági versenyt. A verseny a 2012/2013. tanévben a szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák 5.-13. évfolyamos tagjai részére.

Jelmondatunk: A tudás életet menthet!

A verseny célja: Az ifjúsági versenyben résztvevő tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adjanak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön- illetve más személy mentésében való jártasságukról. A verseny alapot teremt az önmentési készség kialakításához, és a biztonság komplex értelmezéséhez.

Bővebben...
 

Katasztrófavédelem

A Magyar Vöröskereszt önkéntesekből álló gyorsbeavatkozó csoportjai készen állnak az ember és a természet által előidézett veszélyhelyzetek, katasztrófák következményeinek elhárítására. Katasztrófa-segélyezési és mentési tevékenységünk elsősorban a Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér és Békés megyei szervezetek munkájában nyilvánul meg.
 
A Magyar Vöröskereszt Központi Rendeltetésű Önkéntes Speciális Kutató- és Mentő Egysége határainkon belül és az országon kívül egyaránt bevethető. Az egység viharkárok, árvízhelyzetek, épületomlások és közlekedési balesetek esetén egyaránt képes a segítségnyújtásra. Mentőeszközeik a közúti balesetekből, mélyből és vízből történő mentést, valamint a sérültek helyszíni egészségügyi ellátását is lehetővé teszik. A mentőegység a nagyobb katasztrófák és tömeges balesetek felszámolása mellett a rászorulók ellátásában és az eltűnt személyek felkutatásában is részt vesz, illetve egészségügyi oktatást is végez.
 
 Katasztrófavédelem
 
A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete a vízimentés területén tölt be jelentős szerepet. Kutató- és Mentő Egysége a Velencei-tó szinte teljes területére kiterjesztette mentési tevékenységét. Az egységhez egy hegymászó szakosztály és egy könnyűbúvár csapat is hozzátartozik. A 2006-os dunai és a tiszai árvizeknél a mentőegység segélyszállítmányokat vitt a rászorultaknak, és segített a gáton dolgozók élelemmel és innivalóval való ellátásában.

A katasztrófa-segélyezés és mentés területen fontos feladatokat lát el a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete, amely nemzetközi képesítéssel rendelkező árvízi sürgősségi és gyorsbeavatkozó csoportot működtet, illetve mentőbúvár csapattal is rendelkezik. Az elmúlt években a törökországi földrengés, lengyel-ukrán és a magyarországi árvizek mentési munkáiban vettek részt. A megyén belül összesen 12 városban működtetnek katasztrófa-elsősegélynyújtó, pszichológiai és mentálhigiénés csoportokat, miközben a megye valamennyi településén létrehozták az adományok fogadására, gyűjtésére és kiosztására szolgáló logisztikai csoportokat.
 
 Katasztrófavédelem
 
A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete a nyári szezon előtt felvilágosító tevékenységet folytat a megye általános- és középiskoláiban a vízi balesetek megelőzése érdekében, a népszerű fürdőhelyeken pedig összesen több mint száz önkéntes vízimentőt állítanak minden évben szolgálatba. A szervezet ezenkívül évente több mint 30 millió Ft értékben segíti a katasztrófák következtében kiszolgáltatottá vált magyarországi, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági lakosokat.
 
A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365