Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


MIVK hírek

Nemzetközi Béke Tábor

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt ismét egy nemzetközi lehetőséget ajánl önkéntesei részére. Ha aktív önkéntese vagy a Vöröskeresztnek, életkorod 18 és 26 év között van, jól beszélsz angolul és szívügyed a béke, a Német Vöröskereszt által szervezett Béke Táborban a helyed. Bővebb információt és a jelentkezési lapot a linkekre kattintva találjátok meg. Reméljük minél többen jelentkeztek!

Introduction of International Peace Camp

Application Form 

21. Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Verseny felhívás

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt meghirdeti 2016. évi 21. Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyét minden érdeklődő fiatal számára. Amennyiben fontos számotokra az újszülöttek, csecsemők, kisgyermekek helyes ellátása és éreztek magatokban kellő ambíciót ahhoz, hogy megtanuljátok és összemérjétek a tudásotokat, ne habozzatok! A versenysorozatra 3 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A verseny célja:

A gyermekek és fiatalok – csecsemő-, és kisdedgondozási - elméleti tudásának, gyakorlati ismereteinek fejlesztése, a résztvevők szülői szerepre való felkészítése.

Bővebben...
 

Van öt perced! A rák ellen

Hogyan ösztönöznéd életmódváltásra azokat, akinek évről évre növekszik az esélye arra, hogy rákos legyen? Mit ajánlanál, hogy csökkenjen a kockázat? Íme, itt vannak a válaszok és a lehetőség egy videópályázat keretében!

Tudtad, hogy, aki dohányzik, elhízott, nem sportol, helytelenül táplálkozik vagy esetleg stresszes, annak évről évre nagyobb az esélye arra, hogy rákos legyen?

Ismersz olyasvalakit a családodban, környezetedben, akire ráillenek a fentiek?

Mit mondanál neki? Hogyan ösztönöznéd életmódváltásra?

Most van öt perced. Mondd el, filmezd le, hogyan és min érdemes változtatni, hogy a rák kockázata a minimálisra csökkenjen. A filmekhez nincs műfaji megkötöttség, lehet fikciós vagy dokumentum, az alkotások legfeljebb 5 percesek lehetnek. Maximum 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, ha részt vennél egyedül vagy csapattal küldj e-mailt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre. A válaszlevelünkben sok hasznos információt kapsz majd a rákbetegségről, a megelőzésről, a rák kockázatának a csökkentéséről.

Bővebben...
 

Új elnök a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt élén

2014. október 18-án a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt megtartotta az V. tisztújító kongresszusát. Az ifjúsági szervezet elnökének a küldöttek egyhangúan Pintér Petrát, az Észak-alföldi Régió korábbi vezetőjét szavazták meg.

Két év után új elnökséget választottak a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt V. kongresszusán. Buknicz Ivett 4 év elnökség és 8 év elnökségi munka után köszönt le és adta át a stafétát a Hajdú-Bihar megyei Pintér Petrának. Pintér Petra fiatal kora óta igen aktívan segíti munkájával a Magyar Vöröskereszt és Magyar Ifjúsági Vöröskereszt tevékenységeit, két cikluson keresztül az ifjúsági tagozta Észak-alföldi Régiójának vezetője volt. Alelnöknek immár második alkalommal Mészáros Jánost Csongrád megyéből, illetve Heves megyéből Kormos Ádámot szavazták meg a küldöttek. Az alelnökök és az elnök választása nyílt szavazással és egyhangúan történt.

Bővebben...
 

Katasztrófavédelmi ifjúsági tábort szervez a Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt katasztrófavédelmi ifjúsági tábort rendez 2014 júliusában. A táborra azon fiatalok jelentkezését várják, akik aktívan részt vennének a szervezet katasztrófavédelmi tevékenységeiben és a Duna által érintett településeken élnek vagy tanulnak. A gyakorlati és elméleti ismereteket adó nyári tábor során a résztvevők megismerik a katasztrófahelyzetek hátterét, a védekezés mikéntjét, a tűzvédelem és az árvízi védekezés, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, az elsősegélynyújtás és a pszicho-szociális segítségnyújtás világát.

A tábor időpontjai

1. turnus: 2014. július 15-21.

2. turnus: 2014. július 23-29.

Egy tábor maximális létszáma: 30 fő. A szervezők fenntartják a jogot arra, hogy túljelentkezés esetén a jelentkezési űrlap motivációs mezői alapján válasszák ki a résztvevőket.

Bővebben...
 


1. oldal / 5


A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365