Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Ifjúsági Vöröskereszt HIV/AIDS Prevenciós Verseny
HIV/AIDS Prevenció

XIII. Országos HIV/AIDS Prevenciós Verseny

 

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt meghirdeti XIII. HIV/AIDS Prevenciós Versenyét a fiatalok számára. A vetélkedő országos döntője 2015. december 1-én, kedden lesz Budapesten.

Az online forduló feladatait a honlapról tölthetitek le (részletek lentebb).

 

Bővebben...
 

XII. Országos HIV/AIDS Prevenciós Verseny és Világnap

December 1-jén került megrendezésre a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt XII. Országos HIV/AIDS Prevenciós Versenyének Országos döntője Budapesten, a Corvin Plázában. A versenyen 18 csapat mérte össze tudását felnőtt és középiskolás korosztályban, a Topolyai Vöröskereszt, mint vendégcsapat képviseltette magát.

Az elmúlt évekhez hasonlóan nemcsak az elméleti és gyakorlati tudásukat kellett megmutatniuk a csapattagoknak, de kreativitásukat is. Ezt igazolja, hogy idén először rendezték meg a csapatok különleges, egyedi tervezésű pólóinak divatbemutatóját. A csapattagok rövid történettel prezentálhatták egyenruhájukat, melyet a csapatok, nézelődök is szemügyre vehettek rövid sétájukon, amit a zsűri előtt zártak, hogy értékelhessék alkotásaikat.

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték az AIDS Lepedő versenyt, amelyre bárki nevezhetett. A nap folyamán a járókelők, érdeklődök szavazhattak az általuk legjobbnak ítélt lepedőre.

A rendezvény zárásaként a résztvevők megalkották az ország legnagyobb Piros Szalagját, amely az AIDS elleni közdelem jelképe.

A helyszínen egyéb programokban is részt vehettek az érdeklődök. Kipróbálhatták a helyes óvszerhasználatot bekötött szemmel, festett tenyerük lenyomatával közösen elkészíthettek egy Piros Szalagot ábrázoló AIDS lepedőt. Egy élőtársasjáték során az önkéntesek segítettek megcáfolni a tévhiteket, hogy hogyan terjed, illetve nem terjed az AIDS. A kisgyermekes családok a gyerekfoglalkoztató sarkot tudták használni.

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete és az Országos Egészségfejlesztési Intézet is sok színes programmal várta a járókelőket.

Együttműködő partnerink az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete. A verseny főtámogatója Göncz Árpád volt köztársasági elnök, további támogatóink a Coca-Cola, a Profetico Kft., a Gödör Klub és a Háda Kft.

Bővebben...
 

Felhívás: AIDS-lepedő készítő verseny 2014.

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt meghirdeti III. AIDS-lepedő készítő Versenyét fiatalok számára. Részt vehet minden 14-30 év közötti fiatal. A lepedőt 1-3 fő készítheti. Feladat: egy 1x1 méteres lepedő-szerű anyagra felfesteni/megjeleníteni egy az AIDS-szel kapcsolatos témát (védekezés, AIDS helyzet, hullámok, együttérzés stb…), mely látványos, figyelemfelkeltő, ízléses és színes.

A lepedők a Corvin Plázában lesznek kiállítva december 1-én az országos HIV/AIDS prevenciós verseny döntőjén. Ekkor lehet majd szavazni rájuk. A legtöbb szavazatot kapott lepedő készítője/készítői jutalmazásban részesül.

Beküldési határidő: 2014. november 28.

Cím: 1051 Budapest, Arany János utca 31. A csomag címzése: „Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóság - AIDS-lepedő”

Vagy: Személyesen az Országos HIV/AIDS prevenciós verseny döntőjére a Corvin Plázába december 1-én délelőtt 10 órára.

Bővebben...
 

XII. HIV/AIDS Prevenciós Verseny – 2014

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt meghirdeti XII. HIV/AIDS Prevenciós Versenyét a fiatalok számára. A vetélkedő országos döntője 2014. december 1-én, hétfőn lesz Budapesten. 

Az online forduló feladatait a honlapról tölthetitek le (részletek lentebb).

A feladatlap megoldását az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre küldjétek! A versenyre jelentkezés az online tesztlap kitöltésével és beküldésével történik.

A megyei versenyekről érdeklődjetek az illetékes megyei szervezeteknél. Az online verseny eredményhirdetése 2014. november 20-án elkerülhetetlenül bekövetkezik. A vetélkedő országos döntőjét pedig 2014. december 1-jén rendezzük meg Budapesten. A döntőbe került csapatokat e-mailben értesítjük a verseny pontos helyszínéről és időpontjáról az online eredményhirdetést követően.

Bővebben...
 
A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365