Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Ifjúsági Vöröskereszt Csecsemőgondozás
Csecsemőgondozás

31 csapat versengett az idei Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyen

20. jubileumát ünnepelte a Magyar Vöröskereszt Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenye.

A Magyar Vöröskereszt 1987 óta szervezi meg felmenő rendszerű Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyét, amelynek országos döntőjére június 6-án került sor Budapesten.

A Magyar Vöröskereszt humanitárius küldetéséből fakadóan feladatának tekinti az emberi élet védelmét, a fiatalok családi életre nevelését, a szülői szerepre való felkészítését valamint a családok egészségének megőrzését.

Az általános iskolás kategóriában 15, a középiskolás kategóriában 16 háromfős csapat vett részt az idei versenyen. A középiskolás kategória első helyezettje a tapolcai Batsányi János Gimnázium és Kollégium lett, a második Győr-Moson-Sopron megyei Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános és Középiskola, míg a harmadik helyen a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium végzett. Az általános iskolások közül a móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola szerepelt a legjobban, a második helyet a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola vitte el, míg a harmadik helyezett a budapesti Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola lett.

Bővebben...
 

Jubilál a Vöröskereszt Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenye

A Magyar Vöröskereszt humanitárius küldetéséből fakadóan feladatának tekinti az emberi élet védelmét, a fiatalok családi életre nevelését, a szülői szerepre való felkészítését valamint a családok egészségének megőrzését. A humanitárius szervezet idén 20. alkalommal hirdette meg felmenő rendszerű, Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyét, amelynek országos döntője június 6-án lesz Budapesten.

A verseny során a diákok gyermek és ifjúsági kategóriában, változatos feladatok megoldásával adhatnak számot elméleti tudásukról és gyakorlati ismereteikről.  Az országos döntőn 16 megyéből 15 általános iskolás és 16 középiskolás​ csapat méri össze tudását. A verseny szakmai előkészítésében és a csapatok értékelésében meghatározó szerepet játszanak az Európa-szerte méltán elismert védőnői hálózat munkatársai, akik a Magyar Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, a mozgalom önkénteseiként végzik a feladatukat a rendezvényen.

Dátum: 2015. június 6.; 11.00 óra

Helyszín: Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar (1088 Budapest, Vas u. 17.)

Bővebben...
 

20. Országos Csecsemő és –Kisdedgondozási Verseny felhívás

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt meghirdeti 2015. évi 20. Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyét minden érdeklődő fiatal számára. Amennyiben fontos számotokra az apróságok helyes ellátása, és éreztek magatokban kellő ambíciót, hogy megtanuljátok és összemérjétek a tudásotokat, ne habozzatok! A versenysorozatra 3 fős csapatok jelentkezését várjuk. Sosem lehet tudni, mikor lesz szükség az efféle tudásra! Megtiszteltetés és külön öröm a számunkra, hogy a jubiláló versennyel az idén együtt ünnepelhetjük a Magyar Védőnői Szolgálat megalakulásának 100. évfordulóját is.

A verseny célja:

A gyermekek és fiatalok – csecsemő-, és kisdedgondozási - elméleti tudásának, gyakorlati ismereteinek fejlesztése, a résztvevők szülői szerepre való felkészítése

Kik nevezhetnek?

Bővebben...
 

Mezőkövesd és Győr csapata lett a legjobb a csecsemőgondozásban

A Magyar Vöröskereszt humanitárius küldetéséből fakadóan feladatának tekinti az emberi élet védelmét, a fiatalok családi életre nevelését, a szülői szerepre való felkészítését valamint a családok egészségének megőrzését. A humanitárius szervezet idén 19. alkalommal hirdette meg felmenő rendszerű csecsemőgondozási vetélkedőjét, amelynek országos döntőjét május 31-én a szentesi Klauzál Gábor Általános Iskolában rendezték meg.

A verseny során a diákok gyermek és ifjúsági kategóriában, változatos feladatok megoldásával adtak számot elméleti tudásukról és gyakorlati ismereteikről.  Az országos döntőn 16 megyéből 15 általános iskolás és 14 középiskolás csapat mérte össze tudását.

Az általános iskolás kategória első helyezettje a MÁIAMI Szent Imre Tagiskolája Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből, a második a Sükösd-Érsekcsanád ÁMK Biber János Általános Iskola és AM Tagintézmény Bács-Kiskun megyéből, a harmadik pedig a Lorátffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium csapata Somogy megyéből.

A középiskolás kategória legjobbja idén a Gyárvárosi és Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános és Középiskola csapata lett Győr-Moson-Sopron megyéből, ezüst érmes a Bókay János Humán Szakközépiskola csapata Budapestről, a harmadik legjobb helyen pedig a Katona József Gimnázium versenyzői szerepeltek Bács-Kiskun megyéből.

Bővebben...
 

Felhívás: Országos Csecsemőgondozási Verseny

A Magyar Vöröskereszt és a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt meghirdeti 2014. évi Országos Csecsemőgondozási Versenyét. A felmenő rendszerű vetélkedőnek az a legfontosabb célja, hogy akár a családotokban, akár önkéntesként felkészülhessetek. Mert eljöhet az a nap, amikor váratlanul arra ébredtek, hogy babák harapdálják az orrotokat! És ha a babák nem is a ti gyermekeitek lesznek először, azon a napon mégis össze kell majd szednetek minden elméleti tudásotokat és gyakorlati ismereteteket, hogy állni tudjátok a sarat! A versenytapasztalat persze akkor is jól jön majd, amikor anyukaként, vagy apukaként vár rátok sok-sok ilyen orrharapós reggel.

Szándéknyilatkozat letöltése

Bővebben...
 


1. oldal / 3


A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365