https://voroskereszt.hu/hirek/tizenegyezer-csaladnak-oszt-elelmiszercsomagot-a-magyar-voroskereszt/

Tizenegyezer családnak osztunk élelmiszercsomagot


Az ezekből összeállított élelmiszercsomagok 11 ezer családnak jelenthetnek majd valós segítséget. Idén Mosonmagyaróváron segítettek a legtöbben. Több mint 55 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Vöröskereszt kétnapos adománygyűjtése nyomán.

Kétnapos élelmiszergyűjtést szervezett a Magyar Vöröskereszt december 9-én és 10–én a Tesco 112 hipermarketében. A 400 vöröskeresztes önkéntes 55.262 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött össze, mely mintegy 11 ezer családnak jelent majd valós segítséget még az ünnepek előtt. Az idei évben a legtöbben Mosonmagyaróváron adományoztak (1686 kg), majd Eger (1550 kg) és a Fogarasi úti Tesco (1498 kg) vásárlói voltak a legadakozóbbak.

Az adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezetei juttatják el a rászoruló családok számára még az ünnepek előtt.

A Magyar Vöröskereszt ünnepi összefogása a 1359-es adományvonalon keresztül is támogatható. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet téli krízis időszakban végzett munkáját.

Köszönjük minden kedves adományozónak, hogy segített!