http://voroskereszt.hu/hirek/peldatlan-osszefogas-segiti-a-magyar-voroskereszt-koronavirus-elleni-harcat/

Példátlan összefogás segíti a Magyar Vöröskereszt koronavírus elleni harcát


A koronavírus okozta veszélyhelyzetben nagyon sokan segítenek a Magyar Vöröskereszt közreműködésével. Szeretnénk kifejezni őszinte köszönetünket és elismerésünket adományozóinknak, valamint a mellénk felsorakozott vállalatoknak, szervezeteknek!

Az elmúlt egy hónapban radikálisan át kellett szervezni a Magyar Vöröskereszt tevékenységeit a koronavírus kapcsán, és alkalmazkodnunk kellett a veszélyhelyzethez, melyben szerencsére nem maradtunk egyedül. Korábban nem tapasztalt mértékben kapunk felajánlásokat közösségek és a vállalatok részéről. Elsőként ajánlotta fel segítségét, és azóta is jelentős pénzadományokkal támogatja munkánkat a Magyar-Kínai Kulturális Egyesület [1] és tagjai, továbbá több Magyarországon élő kínaiak tulajdonában lévő vállalat, kínai közösségek, a Kínai Chanbuddhista Egyház [2] és a Pu Ji Templom.

A Coca-Cola [3], amely már több mint tíz éve támogat bennünket, most a hirdetésekre szánt felületeit és közösségi média csatornáit bocsátja szervezetünk rendelkezésére. Június végéig a Magyar Vöröskereszt üzeneteit segít eljuttatni a lakossághoz [4]. A vállalat és alapítványa több mint 120 millió dollárt adományoz világszerte az érintett közösségeknek, melyből a Magyar Vöröskereszt is pályázhat nagy értékű pénzadományra. Stratégiai partnerünk a Telenor [5] tájékoztató oldal létrehozásában és lakosságtájékoztatásban [6] állt mellénk.

Kiemelkedő pénzadománnyal támogatott bennünket a Novartis Csoport Magyarország [7], a Cargill Magyarország [8], az S.C. Johnson Kft [9]., és a Magyarhang Nonprofit Kft „aHang [10]” közösségével való összegfogásban, továbbá a Mondelez Hungária Kft [11], és a Román Vöröskereszt közreműködésével a NEPI Rockcastle New Europe Property Investments [12], a Magyar Futósport Egyesület [13], a Nerdhub [14], és az Európai Uniós intézményeknél dolgozó magyarok közössége [15]. Munkatársai körében kezdeményezett adománygyűjtést a Nestlé Hungária Kft [16] és a Microsoft Magyarország [17], melynek értékét a vállalatok megduplázzák. A Magyar Vöröskereszt is bekerült a Henkel Magyarorszag Kft. [18] „A segítség nem marad el!” támogatói kampányába, ahol 5 olyan szervezet van versenyben, akik a koronavírus kapcsán folytatnak tevékenységet.

A TESCO Globál Áruházak Zrt. [19] április 2-től lehetővé tették, hogy munkatársaink országszerte bármely TESCO áruházhoz fordulhassanak termékadományért, mellyel a munkájukat elvesztett családokat tudjuk támogatni. A Renault Magyarország [20] és a Ford Magyarország [21] gépjárművek használatát ajánlotta fel munkatársaink számára, május közepén pedig a Renault Trucks Magyarország [22] átadott egy Renault VB Master tehergépjárművet szervezetünk részére, melyet az adományok logisztikájában fogunk hasznosítani. A Mondelez Hungária Kft. mintegy 8 tonnányi húsvéti Milka terméket, a Bonduelle [23] pedig zöldségkonzerveket biztosít. A Szerencsi [24] közel 10.000 db csokoládé terméket, a Multi-Cikória Kft. [25] Maci kávé adományt, a Hester’s Life [26] 9 000 adag reggeli Granolát juttatott el hozzánk, a Coca-Cola Magyarország pedig termékeivel is segíti a rászorulókat. A Linde Magyarország [27] anyagmozgató eszközökkel, a Száva Logistick Kft. raktárépülettel segíti munkánkat.

Munkatársaink a Mondeléz több tonnányi Milka csoki adományával.

A No Salty [28] és a Publicis Groupe Hungary [29] liszteskönyvének jelképes megvásárlásával is az online adománygyűjtésünket lehet támogatni. A Laposa Birtok Kft. [30] a véradás kommunikációjában segít, és támogatói borcsomagjának [31] bevételéből tervez pénzadománnyal támogatni. A Magyar Futósport Egyesület [13], a Studio MetroPole [32] által szervezett Jótékonysági Rúdsport Bajnokság, és a CL4 Off-Road Motoros Iskola [33] „Segítség Teljes Gázzal” motoros e-sport versenysorozata a befolyó nevezési díjakat ajánlotta fel pénzadományként. A Mindset Pszichológia [34] on-line előadásainak bevételével támogatja munkánkat, míg a Roadster Magazin [35] kiadványainak egy havi nyereségével tervez segíteni. Április 15-én az EMAG [36] 100.000 darab védőmaszkot ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács részére, melyből 8000-et a Magyar Vöröskereszt használhat fel. Továbbá szervezetünk is részesült abból a több mint 15.000 liter Hygi fertőtlenítőszerből, melyet a MOL [37] ajánlott fel a karitatív szervezeteknek. Május elején a Farm Tojás Kft [38]. országosan több mint 28.000 darab tojást juttatott el szervezetünkön keresztül a rászorulóknak.

A Magyar Vöröskereszt jelenleg hat területen használja fel az adományokat:

 

Borítókép: Olasz Vöröskereszt / Croce Rossa Italiana