http://voroskereszt.hu/hirek/onos-eso-eddig-700-embernek-segitett-a-magyar-voroskereszt/

Ónos eső – Eddig 700 embernek segítettünk


Hétfő óta több mint 700 embernek segített a Magyar Vöröskereszt a hirtelen jött ónos eső és a jegesedés okozta krízishelyzetben. A hazai legnagyobb humanitárius szervezett összegyűjtötte a téli felkészülést segítő legfontosabb jó tanácsokat.

Budapesten a hétfő délutáni órákban kérte a Magyar Vöröskereszt segítségét az Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A katasztrófavédelemmel együttműködve dolgoznak a vöröskeresztes munkatársak és önkéntesek a XII. kerületben, ahol segítséget nyújtanak a lakosság ellátásában. A kijelölt segélyhelyen 16 fő éjszakai ellátását segítették, élelmet, teát és pihenési lehetőséget biztosítottak.

Az éjszakai órákban a XVII. kerületben rekedt két vonat utasainak, közel 600 főnek biztosítottak meleg teát. A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének katasztrófavédelmi tevékenységre kiképzett és felkészült munkatársai jelenleg is segítik a XII. kerületben folyó, a zord téli időjárás okozta helyzet megoldását.

Pest megyében Pilisszentkereszt-Dobogókőn kialakult helyzetben 100 adag ételt biztosított a Magyar Vöröskereszt. A vöröskeresztes alapszervezeteként működő Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a katasztrófavédelem koordinálása alatt jelenleg is a kárhelyszínek felszámolásán dolgozik.

A Magyar Vöröskereszt néhány hasznos tanáccsal szeretné segíteni a lakosság felkészülését a téli időszakban előforduló váratlan időjárásra. Mire érdemes figyelnünk a városban, a közösségi közlekedésben, autóban vagy otthon?

Városban

Közösségi közlekedés: buszon, vonaton

Autóban

Otthon