Kedves Adományozóink!

Nagyon köszönjük a példátlan összefogást, és a folyamatosan érkező pénzbeli támogatást, melyet a Magyar Vöröskereszt a következőképpen használ fel!

  • a lakosság online tájékoztatásra, és online eszközökkel nem rendelkező, főleg idős emberek tájékoztatására;
  • információs kiadványok készítésére;
  • védőfelszerelések és fertőtlenítő szerek beszerzésére és eljuttatása: ennek keretében zajlik például szociális és gyermekvédelmi intézményeinkben dolgozó munkatársaink és önkénteseink védőfelszereléssel való ellátása;
  • az érintett közösségekkel való együttműködésre, ellátására, segítésére;
  • az önkormányzatokkal együttműködve a magukat ellátni nem képesek, idősek, karanténban lévők ellátása;
  • pszicho-szociális segítségnyújtás biztosítása;
  • véradásszervezés segítése;
  • szociális ellátások biztosítása.

A helyzet hazai változásával indokolttá válhat a jövőben egészségügyi eszközök beszerzése is az érintett lakosság számára.

Feladataink a folyamatosan változó helyzet által támasztott követelményeknek megfelelően változnak.

A beérkező pénzadományoknak a Magyar Vöröskereszt 9%-át használhatja fel logisztikára, működésre, az adományok célba juttatására, elosztására.

Az adományt elsődlegesen Magyarország területén használjuk fel, szükség esetén annak itthon fel nem használt részével a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját segítjük.

A koronavírus elleni összefogás kapcsán indított adománygyűjtésünk az elmúlt hetekben korábban nem tapasztalt mértékben mozgatta meg a segítő szándékú embereket. Az előzetesen kitűzött célösszeget (5.000.000 forint), melyet március 31-ig szerettünk volna összegyűjteni, jócskán túlléptük. Ez okból kifolyólag a Magyar Vöröskereszt vezetése úgy határozott, hogy a célösszeget 25.000.000 forintra emeljük, és egészen a veszélyhelyzet ideje alatt folyamatosan gyűjtjük az adományokat. A célösszeg változtatásának jogát fenntartjuk. 

A koronavírussal kapcsolatban minden fontos információ és a szükséges óvintézkedéseket tartalmazó dokumentum megtalálható a tájékoztató oldalunkon:  http://voroskereszt.hu/koronavirus-tajekoztato-oldal/