http://voroskereszt.hu/hirek/jelentkezzetek-a-47-orszagos-elsosegelynyujto-versenyre/

Jelentkezzetek a 47. Országos Elsősegélynyújtó Versenyre!


Elindult a jelentkezés a 47. Országos Elsősegélynyújtó Verseny területi fordulóira. A legeredményesebb csapatok jutnak tovább a megyei majd az országos döntőre.

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. Céljaink megvalósítása érdekében ebben az évben negyvenhetedik alkalommal hirdetjük meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyünket.

A Versenyt 5 fős iskolai vagy közösségi csapatok részére hirdetjük, három kategóriában:

köznevelési intézményben 5-8. évfolyamon tanulói jogviszonnyal rendelkezők

köznevelési intézményben 9-13. évfolyamon tanulói jogviszonnyal rendelkezők

olyan 18 év feletti személyek[1] [1], akik

A Verseny 3 fordulóból áll (területi forduló, megyei forduló, országos döntő). Kategóriánként az első helyezett csapatok jutnak tovább a következő fordulóba, illetve az országos döntőbe.

A Verseny szakmai anyaga valamennyi kategóriában:

Jelentkezés és további információ: A Magyar Vöröskereszt területi-megyei szervezetei a nevezési határidőt, az első versenyforduló helyét és időpontját külön hirdetményben teszik közzé.

Az országos döntő tervezett ideje: 2018. szeptember 8. (szombat)

Felhívjuk a nevező csapatok és felkészítőik figyelmét, hogy az országos döntőbe bejutott csapatok felkészítése átnyúlik a 2018/2019-es tanév elejére. A döntőn való részvétel a területi nevezés alapján történik. A Versennyel kapcsolatos információk, feltételek és szabályok versenyszabályzatban kerültek rögzítésre, amely megtalálható a Magyar Vöröskereszt területi-megyei szervezeteinél, illetve az alábbi linkre [2] kattintva.

A versenysorozathoz sikeres felkészülést és eredményes részvételt kívánunk!

[1] [3] a területi fordulóra történő nevezéskor 18. életévüket betöltött személyek