http://voroskereszt.hu/hirek/ingyen-mol-hygi-a-hatranyos-helyzetu-kozossegeknek/

Ingyen MOL Hygi a hátrányos helyzetű közösségeknek


Több mint 15 000 liter MOL Hygi fertőtlenítőt adományoz a MOL több segélyszervezetnek, szociális és gyógyító intézménynek, önkormányzatnak, így például a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és a Magyar Vöröskeresztnek. Rajtuk kívül több vidéki önkormányzat is kap az adományból. A segélyszervezetek központjából az ország különböző pontjaiba osztják szét a termékeket.

Kedden érkezett meg a Magyar Máltai Szeretetszolgalat budapesti központjába a kamion, amely leszállította MOL adományát. Több ezer liter MOL [1] Hygi kéz- és felületfertőtlenítő érkezett a központba, ahonnan tovább szállítják azt az ország különböző pontjaira, többek közt az ország hátrányos helyzetű falvaiba, közösségeihez. Múlt hét végén szintén több ezer liter érkezett a Magyar Vöröskereszt központjába, ahonnan országszerte, a megyei szervezeteken keresztül számos intézményhez és szervezethez (pl. Családok Átmeneti Otthona és hajléktalanokat ellátó intézmények) juttatja el a Vöröskereszt a fertőtlenítőket.

A MOL együttműködése a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal [2] és a Magyar Vöröskereszttel két évtizedre nyúlik vissza. A MOL Hygi-adomány ennek az együttműködésnek a legújabb eleme.

„Nagy mennyiségű MOL Hygit szállítottunk ki az elmúlt hetekben az egész országban, ennek köszönhetően a stratégiai intézményekben és kiskereskedelmi forgalomban is elérhető már a MOL fertőtlenítője. Ugyanakkor kiemelten fontos nekünk az is, hogy a hátrányos helyzetű falvakhoz, közösségekhez is eljusson ez a fertőtlenítő. Ezért mintegy 15 000 liter MOL Hygit adományozunk több szociális és gyógyító intézménynek, önkormányzatnak, a Máltai Szeretetszolgálatnak és a Magyar Vöröskeresztnek” – mondta Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója.

„Szociális intézményeink rendszeres fertőtlenítése azok közé az alapvető biztonsági rendelkezéseink közé tartozik, amellyel elsősorban az ellátottaink, valamint a munkatársaink és önkénteseink egészségét védjük a járvány alatt. Ebben nyújt most segítséget stratégiai partnerünk, a MOL fertőtlenítőszer-adománya, melynek segítségével továbbra is biztonságosan támogathatjuk közösségeinket” – tette hozzá Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.