https://voroskereszt.hu/hirek/in-memoriam-simon-balint-1948-2019/

In memoriam Simon Bálint (1948-2019)


2019 augusztusában váratlanul szívinfarktusban, családja körében elhunyt Simon Bálint. Bálint nyugalmazott mentőtisztként, a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének vezetőségi tagjaként még a halálát megelőző hetekben is népszerűsítette az elsősegély-nyújtás fontosságát, előadásokat, bemutatókat tartott.

A Magyar Vöröskereszt Országos Szervezete Etikai bizottságának több cikluson keresztül volt tagja. Nehéz helyzetek során is azt vizsgálta, hogyan tud segíteni másoknak, a Szervezetnek, ezzel is példát mutatva a fiatalabb önkéntes társainak.

Simon Bálint 1967 óta volt tagja a Magyar Vöröskeresztnek. Önzetlen segítségét a szervezet – többek között – 2005-ben Vöröskeresztes Munkáért Arany fokozatú kitüntetéssel, 2015-ben Elsősegélynyújtás Népszerűsítéséért Ezüst Emlékéremmel ismerte el.

Simon Bálint szerény és segítőkész magatartás jellemezte, ismerősei, önkéntes társai – fiatalok és idősebbek – egyaránt szerették. Váratlan halála mélyen megrendített bennünket, emlékét tisztelettel őrizzük.