http://voroskereszt.hu/hirek/fess-kozosseget-a-madridi-uti-hajlektalanszallo-is-palyazik-a-lets-colour-magyarorszag-palyazatan/

Fess közösséget! – A Madridi úti hajléktalanszálló is pályázik a Let’s Colour Magyarország pályázatán


A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi szervezetének hajléktalanszállója is pályázik a díjra, hogy színekkel tegyék otthonosabbá intézményük elszürkült tereit.

A Magyar Vöröskereszt ismert tevékenységei mellett, mint a véradás szervezés vagy az elsősegélynyújtás, kevesen tudják, hogy  szervezetünk hajléktalan emberek segítésével [1] is foglalkozik. Budapest XIII. kerületében, a Madridi úton [2] is található a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi szervezetének [3] egy hajléktalanszállója, ami napi szinten 300 emberrel törődik. Az intézmény egy régi laktanya épületében kapott helyet. A nagyfokú igénybevétel miatt a Let’s Colour [4] díjának elnyerése esetén a nappali melegedőket, az átmeneti szállók folyosóit és lépcsőházát szeretnék kifesteni.
A hajléktalanszálló dolgozói a pályázatukkal az otthon lakóinak életét is szeretnék jobbá tenni:

“Az intézmény szociális munkásai azért dolgoznak, hogy színesebbé tegyék olyan emberek életét, akiknek ez a hely az otthona. Intézményünk napi szinten 200-250 hajléktalan embert lát el. Lakóink kapcsán Mi hiszünk abban, hogy a környezet hat az emberre, és talán az új színek kavalkádja újra elő tudja csalogatni a hajléktalan jelmez mögül a férfit, apát, nagyapát, barátot, és nem utolsó sorban az embert.

Az intézmény egy régi orosz laktanya épületében kapott helyet közel harminc éve, így ezek a falak élő történelmet bújtattak el a rések közé, sok szenvedést láttak ezek a folyosók. Nem kell más, csak egy kis törődés, simítás, színes festékcseppek, hogy új életet lehelhessünk a falak közé. Nálunk mindenki kap lehetőséget, aki segítséget kér, és most mi kérünk, mely Önöknek egy kattintás, de számunkra egy-egy négyzetméternyi remény.”

Szavazni ezen a linken [5] lehet, 2018 május 13-31 között.

A szavazás menete a következő
  1. Regisztrálj e-mail cím megadásával, vagy Facebook segítségével az alábbi linken [6]
  2. E-mail fiókodban nyisd meg a visszaigazoló levelet, melyben a visszaigazoló kódot találod. Ezt a kódot küldd vissza SMS-ben, a szintén a levél tartalmát képező telefonszámra.
  3. Ezután már hitelesítve van a profilod. Jelentkezz be [6], és szavazz a “Fess közösséget! [5]” pályázatra.
  4. Ezek után naponta tudsz egy szavazatot leadni, május 31-ig,  így érdemes minden nap voksolnod kedvenc pályázatodra!
A Fess Közösséget kampányvideóját lent lehet megtekinteni.