http://voroskereszt.hu/hirek/daphne-program-a-bantalmazott-nok-tamogatasara/

Abigél Program a bántalmazott nők támogatására


A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének keretei között több mint 20 év óta foglalkozunk lakhatási problémával küzdő családokkal, akiket a jelenleg érvényes jogszabályi kereteknek megfelelően családok átmeneti otthonaiban látunk el. Az évek során nyilvánvalóvá vált, hogy az otthonainkba kerülő családok lakhatási problémájuk mellett az esetek többségében életvezetési és párkapcsolati problémákkal is küzdenek, sőt számtalanszor találkoztunk a családon belüli erőszak problémájával is.

Reagálva ezen problémákra 2005 óta ún. krízisközpontot is működtetünk, ahol bántalmazott anyák találhatnak menedékre gyermekeikkel. A szolgáltatás sajnos mindössze 8 hétig vehető igénybe, hiszen célja a krízishelyzet kezelése.

Általános tapasztalatunk, hogy a bántalmazott nők, valós alternatívák hiányában, visszatérnek a bántalmazó kapcsolatba.

Mit nyújt a DAPHNE program?

Annak érdekében, hogy hathatósabb segítséget nyújthassunk az érintett nők számára, a Dán, Bolgár, Román és a Magyar Vöröskereszt partnerségében az Európai Unió támogatásával 2016. januárjától új programot indítunk, melynek célja:

A program segítségével azt kívánjuk elérni, hogy a bántalmazott anyák és gyermekeik a programok és a személyes támogatásnak köszönhetően elhiggyék, hogy ők is szerethetőek, így megerősödik az önmagukba vetett hitük is!

A program során kifejlesztett pszichoszociális tananyagot más civil szervezetek, a hatóságok és más Családok Átmeneti Otthonai felé is elérhetővé tesszük honlapunkon.

Kikkel valósul meg a DAPHNE program?

A program megvalósításához önkénteseket keresünk, akik:

A DAPHNE program azoknak a nőknek szól, akik:

A projekt anonimitást biztosít! A találkozók ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk!

A projekt a Jogok, egyenlőség és polgárság program keretében az Európai Unió támogatásával jött létre.

A programról bővebb tájékoztatást a daphne@voroskereszt.hu [1] e-mail címen nyújtunk!