http://voroskereszt.hu/hirek/az-elmult-evek-legsikeresebbje-volt-az-idei-vasutas-veradonap/

Az elmúlt évek legsikeresebbje volt az idei Vasutas Véradónap


Országszerte összesen 14 vasútállomáson és vasúti helyszínen rendezték meg a jótékonysági eseményt.

Az idei Vasutas Véradónap [1] az elmúlt három évben a legsikeresebb volt a hasonló akciók közül, a december 13-i eseményen 371 segítőkész, jólelkű, önkéntes vasutas, utas és civil lakos segítette vérével a rászorulókat. 2017-ben 297-en, míg 2018-ban 254-en adtak vért hasonló rendezvényen.

Tapolcán 61-en, a budapesti Nyugati pályaudvaron, a Királyi váróban 50-en; Szombathelyen 48-an; a MÁV székházában 43-an; Miskolcon 28-an; Pécsen 26-an; Dombóváron 22-en; Szolnokon 18-an; Szegeden, Székesfehérváron és Nyíregyházán 15-en; Debrecenben 14-en; Nagykanizsán 9-en, Kaposváron pedig 7-en adták vérüket a jó ügyért, járultak hozzá az ünnepek alatti nyugodt, kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz.

A MÁV [2], a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE [3]) a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal [4] idén 13. alkalommal szervezte meg az Országos Vasutas Véradónapot. Az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével a Véradónappal az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére hívták fel a figyelmet.

Fotók: MÁV