http://voroskereszt.hu/hirek/a-somlo-terseg-lakoinak-segitunk/

A Somló térség lakóinak segítünk


Együttműködési megállapodást írt alá november 13-án a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezete és a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás. A megállapodás aláírásának célja a már meglévő jó kapcsolat és közös munka még szorosabbra fűzése.

A két szervezet már évek óta aktív együttműködést folytat a térségi programok tekintetében, több ízben szerveztek már együtt véradó- és egészségnapokat is. A legfontosabb feladatok közé tartozik a környék lakóinak egészséges életmódra való nevelése, a vöröskeresztes bázisovi, és bázisiskola program, de a Vöröskereszt további tevékenységeinek népszerűsítése is. Burján Ernő, a Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke és Baráth Gábor a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének igazgatója írta alá a megállapodást, amely attól különleges, hogy a már működő együttműködést erősíti meg.

A Magyar Vöröskereszt következő nagyszabású rendezvénye Devecseren, egy immár hagyományosnak mondaható Vöröskeresztes Mikulás ünnepség lesz, melyen több száz kisgyermeket próbálnak felejthetetlen élményekben részesíteni a humanitárius szervezet munkatársai.

Forrás: Magyar Vöröskereszt/veol.hu