Rövid kihagyás után júniusban, biztonságos keretek között indítottuk újra a gépjárművezető jelöltek számára ajánlott elsősegélynyújtó tanfolyamait és az ehhez kapcsolódó hatósági vizsgákat. Emellett immár negyedik alkalommal vette kezdetét a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtást népszerűsítő, Hősképző Kampánya idén ősszel, mely november végéig egy-egy aktuális világnaphoz kötődve a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezésre fókuszál, azonban a kialakult járványhelyzet miatt, a hagyományosan a világnaphoz kapcsolódóan megrendezett 49. Országos Elsősegélynyújtó Verseny még tavasszal lemondásra került.

Szeptember elején a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt a biztonságos évkezdés érdekében a diákok bevonására, önkéntes COVID szolgálatok megszervezésére és az iskolai elsősegélynyújtó szakkörök biztonságossá tételére hívta fel a figyelmet. Ennek újabb lépéseként, az Elsősegélynyújtás Világnapja alkalmából egy, az elsősegélynyújtást oktatók számára hasznos módszertani útmutató kiadása mellett döntöttünk. Az összeállítás neves hazai egészségügyi szakemberek állásfoglalása, nemzetközi ajánlások és a vöröskeresztes bázisiskolák pedagógusainak javaslatai alapján készült el.

ELINDULTAK AZ ELSŐ ISKOLAI COVID-SZOLGÁLATOK, A HŐSKÉPZŐ 2020 KERETÉBEN! A múlt héten indult HŐSKÉPZŐ kampányunk idén…

Közzétette: Magyar Vöröskereszt – 2020. szeptember 9., szerda

Az alábbi linken ingyenesen elérhető elektronikus kiadvány célja, hogy országszerte megfelelő járványügyi óvintézkedések betartása mellett, veszélytelenül folytatódhasson az elsősegélynyújtó ismeretek oktatása.
Napjaikban is sokan gondolják úgy, hogy veszélyhelyzetben, egy baleset vagy rosszullét esetén nem mernének segítséget nyújtani, holott a megfelelő elsősegélynyújtó ismeretek birtokában bárki életet menthet. A Hősképző Kampány önkéntesei és a Magyar Vöröskereszt munkatársai a járvány idején is az egymás iránti felelősségvállalás tudatosításáért és az elsősegélynyújtás népszerűsítéséért dolgoznak a lakosság és a közösségek egészségének megóvása érdekében.