Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Híreink 2016. évi hírek A jövő már a múlt - Informatikai lehetőségek a Védelmi Igazgatásban

A jövő már a múlt - Informatikai lehetőségek a Védelmi Igazgatásban

A Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Magyar Vöröskereszt közösen "Nagyvárosok veszélyeztetettsége: - A jövő már a múlt - Informatikai lehetőségek a Védelmi Igazgatásban" címmel tartott konferenciát Budapesten, december 8-án.

A konferencia első blokkjábanMagyar Vöröskereszt 2016. október 7-9-e között, Pécsváradon megtartott, HERO EXERCISE 2016 elnevezésű, IV. összevont katasztrófa-válaszadási gyakorlat értékelésénkeresztül elemeztük a jelenleg alkalmazott információ-technológiai gyakorlatot. A nagyszabású komplex katasztrófa-elhárítási felkészítésen közel kétszáz fő vett részt, többségében önkéntesek. A gyakorlaton részt vett az összes megyei és a fővárosi Vöröskereszt katasztrófavédelmi szervezete, továbbá partnerszervezetek és külföldi önkéntesek is csatlakoztak a rendezvényhez.

második blokkban azon technológiák, eljárásmódok – gyors és tömeges jelentések és adatok fogadása és kezelése; térképészeti megoldások; drónok alkalmazása; beszédet írott szöveggé alakító, digitalizáló szoftver használata – kerültek bemutatásra. Az említett eljárások részben kísérleti jelleggel alkalmazásra kerültek a gyakorlat során, illetve néhány olyan megoldási lehetőséget is bemutatunk, amelyek a gyakorlat közben megfogalmazódott igényekre adhatnak javaslatot.

harmadik blokkban olyan információ-technológiai eljárásokat mutatták be, amelyek még valós körülmények között nem kerültek alkalmazásra, jelenlegi fázisban inkább a figyelemfelkeltés és a lehetséges iránymutatás a cél. Bepillantást nyerhettünk a mobil kommunikáció, illetve néhány más technológiai és alkalmazói lehetőségekbe, amelyek a jövőben elősegíthetik a hatékonyabb munkavégzést a védelmi igazgatás területén, felszabadítva az értékes emberi erőforrásokat.

A konferencia után a megmérettetésen részt vevők szűkebb szakmai körében, a Magyar Vöröskereszt HERO EXCERCISE gyakorlatának értékelő ülését tartották meg. A megbeszélés célja a gyakorlat lebonyolításának értékelése, a tapasztalatok levonása és jövőbeni ajánlások kidolgozása volt.

A nap előadói és témáik:

  • Sáfár Brigitta, Magyar Vöröskereszt országos katasztrófavédelmi szakmai vezető: A Magyar Vöröskereszt H-HERO 2016 gyakorlatának bemutatása
  • Molnár András, Magyar Vöröskereszt projektmenedzser: Hogyan lesz a lelkes tömegből segítő kéz? – Innovációk alkalmazása a spontán önkéntesek menedzsmentjébe
  • Moldován András, Magor Egyesület: Pilóták, akik nem repülnek – Bevetésen a Drone Squad
  • Szarka Csaba ezredes, BFVB VT: Lásd, amit mondok, nézd, amin dolgozok! – Digitális gépírás és távoli képernyő megosztás
  • Németh J. András, GDI ESRI Magyarország: Térinformatika a védelmi igazgatásban
  • Egyed Gábor, Telenor Magyarország Zrt: Új információ-kommunikációs technológiák a katasztrófa-válaszadásban
  • Keleti Arthur, ITBN/Önkéntes Kibervédelmi Összefogás: Rosszfiúk a nagyvárosban avagy when hackers go to town
Módosítás: ( 2016. december 08. csütörtök, 17:33 )  


A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365