Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Híreink 2016. évi hírek Hipernettel száguld a Magyar Vöröskereszt véradókamionja

Hipernettel száguld a Magyar Vöröskereszt véradókamionja

A Magyar Vöröskereszt véradókamionja évente közel kétszáz állomásra látogat el, ahol több ezer ember élhet az önkéntes véradás lehetőségével. A speciális kialakítású járműben a Telenor jóvoltából mostantól ingyenes lesz az internetelérés a jó szándékú véradók számára.

A Magyar Vöröskereszt egyik legismertebb tevékenysége a véradásszervezés. Évente 13-14 ezer véradást szervez különböző rendezvényeken, irodaházakban, bevásárlóközpontokban, illetve a főiskolákon és az egyetemeken az Országos Felsőoktatási Véradóverseny keretében. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet mindemellett az országban egyedüliként egy mozgó véradóállomást is üzemeltet.

„Véradóállomás 18 keréken”

A véradókamionnal fesztiválokon, forgalmas csomópontokban találkozhatnak év közben a véradók. A modern eszközökkel felszerelt kamion eddig közel 19 ezer km-t tett meg az országban, 185 helyszínen járt, ahol összesen 9257 ember adott vért, amiből 1769 fő új véradó volt. Ezzel a teljesítménnyel összesen több mint 32 hektoliter vért biztosítottak az önkéntesek a magyarországi vérellátó rendszerbe – csak a véradó kamion segítségével.

A Magyar Vöröskereszt számára kiemelten fontos a véradás népszerűsítése, amiben a szervezet örömére a büszke véradók is partnerek: számos alkalommal az interneten, közösségi oldalakon osztják meg barátaikkal jótettüket, fotózkodnak a kamionnal helyszínen. Ez a kommunikációs csatorna nagyban segíti a Vöröskereszt munkáját, a Telenor jóvoltából pedig a jövőben ez az önkéntes véradóknak ingyenesen elérhetővé válik, hiszen a szolgáltató 2016 decemberétől ingyenesen elérhető Hipernet hotspottal támogatja a véradó kamion túráját.

„Nagyon hálásak vagyunk a rengeteg véradónak, akik időt és energiát szentelnek, hogy véradásukkal más emberek életét mentsék meg. A véradáshoz mi igyekszünk a lehető legjobb körülményeket biztosítani a véradó kamionunkban, a rengeteg okostelefonozó fiatal véradó számára pedig a Telenor ingyenes Hipernet hotspotja egy nagyon kedves és hasznos ajándék” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

„Ügyfeleink mobilinternet-használati szokásai igen sokrétűek, ez alól a véradás izgalmas körülményei sem maradhatnak ki, mint a barátokkal megosztandó nagy pillanat. Kültéri lakossági Hipernet 4G lefedettségünk országosan meghaladja a 98%-ot, ami biztosítja, hogy szinte bárhol jár stratégiai partnerünk, a Magyar Vöröskereszt véradó kamionja, a Free Hipernet hotspotot használó véradók kiváló szolgáltatást élvezhetnek” – tette hozzá Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

Az idei évben még tíz helyszínen lesz lehetőség véradásra a kamionban. A pontos helyszínek és időpontok a www.veradas.hu oldalon érhetőek el.

 


A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365