Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Híreink 2016. évi hírek Mini-olimpia a Hétcsoda Élménytáborban

Mini-olimpia a Hétcsoda Élménytáborban

Mini-olimpiát szervezett a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt és a Pöttyös hatvanegy sajátos nevelési igényű és rászoruló gyermek számára, Balatongyörökön. A Hétcsoda Élménytábor egy önkéntesek által létrehozott és működtetett élményterápiás tábor, mely önmaguk és egymás elfogadásában segíti a gyerekeket.

Idén immár hatodik alkalommal szervezte meg a Hétcsoda elnevezésű, különleges élményterápiás-táborát a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt. A hatvanegy sajátos nevelési igényű gyerkőc augusztus 17. és 22. között, Balatongyörökön keresi a csodát magában és társaiban. A különleges közösségi táborban az egészségesek, fogyatékkal élők, kisebbségi, gyermekvédelmi gondoskodásban részesülő és hátrányos helyzetben élő gyermekek ismerhetik meg egymást. A gyerekek olyan interaktív élményterápiás foglalkozásokon, programokon vehetnek részt, mint hajókázás, kirándulás a Szigligeti Várba és a Tapolcai-tavasbarlangba. A kis táborozókkal 25 önkéntes foglalkozik, végzett szakemberek és diákok egyaránt: óvodapedagógusok, pedagógusok, szociális munkások, szociálpedagógusok, gyógypedagógusok, ápolók és laikus önkéntesek - gimnáziumi tanulók.

Pénteken a tábor olimpiai lázban égett: a Pöttyös olimpiai kártyagyűjtő akciójának keretében a gyerekek Kőváry Barna, rally versenyző és Horváth Lajos, motorversenyző közreműködésével elvégezhették az olimpiai „három próbát”, szurkolói kártyákat készíthettek kártyagyűjtő albumukba és természetesen Túró Rudiból sem volt hiány.  A Pöttyös szerette volna, ha a hátrányos helyzetű és beteg gyerekek sem maradnak ki a nagy közös olimpiai szurkolásból, így az ötkarikás játékok teljes ideje alatt 6 gyermekotthonba juttatott el többezer albumot, olimpiai kártyát és Pöttyös terméket, emellett három budapesti és öt vidéki gyerekkórház kis betegei kaptak albumot kedvenc sportolóik fotóival.

A Magyar Vöröskereszt esetében a Hétcsoda mellett a Heves és Szabolcs megyei gyermektáborok is részesülnek a Pöttyös támogatásából.

A Hétcsoda Élménytábor idén is főtámogatóinak, a Cargill Magyarország Zrt-nek és az Amerikai Nagykövetségnek köszönheti megvalósulását. A Cargill idén már ötödik alkalommal állt a program mellé, évente növekvő támogatással, melyet idén a Cargill Takarmány Zrt is kiegészített. Emellett munkatársai több mint harmincan önkéntesként is segítik a sajátos nevelési igényű és hátrányos helyzetű gyermekeket. Az Amerikai Nagykövetség pedig negyedik éve járul hozzá a Magyar Vöröskereszt élménytáborának megvalósításához.

A Hétcsoda Élménytábor idén új logóval is gazdagodott, melyet Bartos Erika írónő, a Bogyó és Babóca megteremtője készített és ajándékozta a gyerekeknek.

A Hétcsoda további támogatói: A Nestlé Hungária Magyarország Kft., a Zalai Gyermek- és Ifjúsági Közalapítvány, az ISUZU, Kőváry Barna autóversenyző, Horváth Lajos motorversenyző, Félelem Nélkül Autó és motorsport magazin, Kalandstrand Gyenesdiás, Szigliget és Gyenesdiás Önkormányzata, Balatoni Hajózási Zrt., ÉNYKK Közlekedési Központ Zrt. és a Tapolcai Tavasbarlang Látogatóközpont.

 


A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365