Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Híreink 2016. évi hírek Befogadóhely-kezelési workshop Nyegesújfalun

Befogadóhely-kezelési workshop Nyegesújfalun

Elméleti és gyakorlati felkészítést tartott a Magyar Vöröskereszt nyergesújfalui önkéntesek számára.

„Katasztrófahelyzetek esetén igen gyakran fordul elő, hogy a hivatásos szervezetek a Magyar Vöröskereszt önkénteseinek segítségét kérik befogadóhelyek üzemeltetéséhez. A 2013-as Dunai Árvíz és a márciusi hóhelyzet, valamint számtalan előtalált világháborús bomba miatti kitelepítés csak néhány példa.” – mondta Molnár András projektmenedzser. Elmondta: katasztrófahelyzetekben saját biztonságunk érdekében gyakran el kell hagynunk otthonunkat vagy épp a hazajutásunkat akadályozza valami. Ilyen helyzetekben különösen fontos, hogy mindaddig, amíg jobbra nem fordul a helyzet olyan biztonságos helyen legyünk, ahol létfeltételeink biztosítottak és ahol a lehető legnagyobb biztonságban érezhetjük magunkat. Ez a fizikai szükségletek lefedésén túl számos további feladatot jelent az önkéntes segítők számára.

A közösség önsegítő- és ellenálló-képességének fejlesztése céljából az augusztus 16-án megtartott workshop során a résztvevők megismerték a befogadóhelyek üzemeltetésének mikéntjét, a kialakítandó helyiségeket és berendezésüket valamint a különböző funkciókat. A rendezvény fontos eleme volt a befogadóhelyen dolgozó különböző szereplők feladatainak bemutatása, az együttműködés és a koordináció ismertetése.

A Közösségi Reziliencia Városi Környezetben (Community Resilience in Urban Areas – CRUA) projekt a Brit Vöröskereszt Észak-ír szervezete által vezetett, a Dán Vöröskereszt, a Magyar Vöröskereszt, a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének Pszichoszociális Segítésnyújtást Módszertani Központja és a Nemzetközi Szövetség Éghajlatváltozási Módszertani Központja partnerségében indított kezdeményezés, amelynek célja a városokban élő árvizekkel veszélyeztetett lakosság felkészítésével kapcsolatos módszertanok fejlesztése, a lakosság rezilienciáját érintő tevékenységek nemzetközi összehasonlítása és a jó gyakorlatok felderítése. A projekt az Európai Bizottság Humanitárius Segítségnyújtás és Polgári Védelem Főigazgatóságának (DG ECHO) társ-finanszírozásával valósul meg a három érintett országban. Magyarországon 4 mintaterület kerül bevonásra, ahol a szervezet a helyi közösségek bevonásával vizsgálja meg az eddigi tapasztalatokat és azonosítja a fejlesztési lehetőségeket.

 

 

 


A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365