Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Elsősegélynyújtás Hírek, érdekességek
Hírek

Felhívás - Országos Elsősegély-ismereti Verseny 2016

Együttműködő partnerünk az Elsősegélynyújtás Oktatásért Alapítvány az idei évben is megrendezi felmenő rendszerű országos elsősegélynyújtó versenyét. A Magyar Vöröskereszt és az Elsősegélynyújtás Oktatásért Alapítvány közös célja az elsősegélynyújtás hazai népszerűsítése, a pozitív társadalmi szemléletformálás, valamint az elsősegélynyújtás aktuális szakmai elvárásainak közvetítése. A közös cél elősegítése érdekében a szervezetek a versenyek megrendezése és megvalósítása során ebben az évben kölcsönösen közreműködnek és támogatják egymást.

Országos Elsősegély-ismereti Verseny 2016

Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány, a Magyar Oxyológiai Társaság és az Országos Mentőszolgálat, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Védőnők Egyesülete, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a webbeteg.hu szakmai támogatásával Országos Elsősegély-ismereti Versenyt hirdet 10-18 éves tanulók részére, az alábbi kategóriákban:

-          5-6. osztályos

-          7-8. osztályos

-          9-12. osztályos

-          egészségügyi szakközépiskola

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szakmailag támogatott verseny, mely a pedagógusok óraszám nyilvántartásban elszámolható.

Bővebben...
 

Pályázati felhívás - OEV 2016

A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága pályázatot hirdet a felmenő rendszerű, 2016-os országos elsősegélynyújtó versenyének országos döntőjének megrendezésére.

Pályázati felhívás

2. számú melléklet

3. számú melléklet

4. számú melléklet

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. január 15.

Az elbírálás határideje: 2016. január 25.

Bővebben...
 

Pécsett versengtek az ország legjobb életmentői

Az ország legjobb életmentői idén Somogy, Baranya és Pest megyéből kerültek ki. Ezúttal Pécsett gyűltek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt az UPS támogatásával a 44. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretében újra az utcára, az emberek közé vitte az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét.

A Magyar Vöröskereszt immáron 44. alkalommal szervezte meg felmenő rendszerű (területi, megyei, országos döntő) országos elsősegélynyújtó versenyét. Ezúttal Pécs adott otthont a nívós megmérettetésnek. 260 elsősegélynyújtó (20 gyermek, 20 ifjúsági és 15 felnőtt és 1 vendégcsapat) adott számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 20 állomásos körpályán, Pécs belvárosában, május 30-án.

A versenyben résztvevő csapatokat az Országos Mentőszolgálat szakemberei értékelték, a lebonyolítást több mint 200 fő vöröskeresztes munkatárs és önkéntes segíti, míg a baleseti szituációk 73 képzett imitátor segítségével elevenedtek meg.

A gyermek kategória legjobbja a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola lett Somogy megyéből, a második helyezett a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola csapata lett, a dobogó harmadik fokán pedig a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola versenyzői végeztek.

Az ifjúsági kategória dobogójának legfelső fokára a Baranya megyei Szent Mór Iskolaközpont csapata állhatott fel, a második a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma csapata lett Hajdú megyéből, a harmadik helyen pedig a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium csapata végzett.

A felnőtt kategóriában, az ország legjobb elsősegélynyújtói Pest megyéből, a TEMPLOMDOMB DEVILS csapata lett. A kategória második helyét a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola csapata szerezte meg, a harmadik pedig a budapesti Független Elsősegélynyújtók csapata lett.

Bővebben...
 

44 OEV: Idén Pécsett bizonyíthatnak az ország legjobb elsősegélynyújtói

Ezúttal Pécsett gyűlnek össze az ország legjobb elsősegélynyújtói, hogy összemérjék tudásukat. A Magyar Vöröskereszt az UPS támogatásával a 44. Országos Elsősegélynyújtó Verseny keretében újra az utcára, az emberek közé viszi az elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét.

A Magyar Vöröskereszt immáron 44. alkalommal szervezi meg felmenő rendszerű (területi, megyei, országos döntő) országos elsősegélynyújtó versenyét. Ezúttal Pécs ad otthont a nívós megmérettetésnek. 260 elsősegélynyújtó (20 gyermek, 20 ifjúsági és 15 felnőtt és 1 vendégcsapat) ad számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteiről a 20 állomásos körpályán, Pécs belvárosában, május 30-án.

A versenyben résztvevő csapatokat az Országos Mentőszolgálat szakemberei értékelik, a lebonyolítást több mint 200 fő vöröskeresztes munkatárs és önkéntes segíti, míg a baleseti szituációk 73 képzett imitátor segítségével elevenednek meg.

Bővebben...
 

Közlemény a 44. Országos Elsősegélynyújtó Verseny nevezési feltételeinek módosításáról

Tájékoztatjuk a verseny résztvevőit, hogy a Versenyszabályzat nevezési feltételei - felnőtt kategóriában - az alábbi módon megváltoztak:

Az egészségügyi típusú felsőoktatásban hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók nevezési feltételére a korábbi Versenyszabályzatban foglalt eredeti passzus érvényes, nevezetesen:

„az nem lehet csak versenyző, aki egészségügyi típusú felsőoktatásban a második évfolyamot már befejezte.”

A versenyszabályzat egyéb módon nem változott.

 


1. oldal / 2


A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365