Vöröskeresztes Tevékenységért Kitüntetés – Dicsérő Oklevél

Kiss Dániel

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2015./2019.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: 2018. Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Tevékenységért

Méltatás: Kiss Dániel 2015 óta végez vöröskeresztes munkát. Kezdetben az Országos Igazgatóság rendezvényein vett részt, ahol kiemelkedő szakmai munkája miatt megyei szinten is felhívták rá a figyelmünket. Az elmúlt évben nem volt olyan rendezvényünk, ahol Dani ne támogatta volna tudásával, lelkesedésével, kreativításával feladataink elvégzését. Ez úton szeretnénk megköszönni neki, hogy iskolai tanulmányai mellett is a nap és a hét bármely szakaszában számíthattunk rá.

Országos Mentőszolgálat - Kalocsa

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2007.

Funkció: Elsősegély-nyújtással kapcsolatos rendezvények szakmai háttere

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Már 12 éve minden évben a nyári szünidőt megelőzően kerül megrendezésre a „Vakációzz biztonságosan” elnevezésű baleseti szimulációs interaktív program középiskolás diákok számára. Programunk megvalósításában elengedhetetlen a mentőápolók, mentőtisztek jelenléte, mert irányításukkal valósul meg a baleseti szimulációk során az imitátorok ellátása. Önzetlen munkájukkal hasznos információhoz segítik a diákokat, részt vállalnak az ifjúság egészségnevelésében a segélynyújtói attitűd kialakításában. Zsűritagként is számíthatunk odaadó tevékenységükre a felmenő rendszerű Elsősegélynyújtó versenyek területi-, és megyei fordulóin.

BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2006.

Funkció: mozgalmi tevékenység

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Az iskola hosszú évek óta ad helyet a területi és megyei elsősegélynyújtó – csecsemőgondozási versenyeinknek. Diákjai aktívan részt vesznek a Hősképző programokban, valamint az imitátorképzésben, katasztrófavédelmi programokban, és a véradásokban is jeleskednek. 2017-ben itt rendeztük meg az Országos Csecsemőgondozó versenyt. Az Iskola vezetése mindig maximális hozzáállással segíti munkánkat. Köszönjük.

Tarcal Község Önkormányzata

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2000-es évek eleje

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Tarcal Község Önkormányzata szinte egyedülálló módon valódi aktív segítő partnere szervezetünknek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Tevékenységeinkhez, önkéntes hálózatunk működtetéséhez rendszeres anyagi és erkölcsi támogatást nyújt. Megkereséseink során megbízható, gyors és rugalmas válaszra számíthatunk a véradás, a szociális tevékenységek és a mozgalmi feladatok területén egyaránt. Megyénkben egyedülálló módon térítésmentesen önálló irodát biztosít a helyi alapszervezet számára. Szintén térítésmentesen helyszínt biztosít a vöröskeresztes rendezvényekhez, véradásokhoz. A véradások helyi promóciójához nagymértékben hozzájárul, a véradó megbecsüléshez adományokat biztosít. A vöröskeresztes rendezvények megvalósítása során kedvezményes étkeztetéssel járul hozzá azok sikeres lebonyolításához.

Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2012.

Funkció: mozgalmi tevékenység

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Az iskola hosszú évek óta követi a vöröskeresztes mozgalom eszmeiségét, éves programjuk számos ponton találkozik a Magyar Vöröskereszttel. 2019-ben házigazdái és szakmai partnerei voltak az Országos Csecsemőgondozási verseny döntőjének is. Évek óta teszik ezt a helyi, területi versenyek kapcsán is, más témákban is.

Magyar Vöröskereszt Gönyű Lakóterületi Alapszervezete

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1942.

Funkció: alapszervezet

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Az 1942-ben alakult alapszervezet a Vöröskereszt alaptevékenységei közül mindegyiket megvalósítja a községben. Az Önkormányzattól tartós használatra kapott ingatlanban tudja szolgáltatásait végezni. Véradásban, szociális programokban, idős és gyermek programok lebonyolításában példaértékű munkát végez a megyében. Az alapszervezet elnöke, Lencse Gézáné, a megyei felügyelő bizottság munkájában és egyéb rendezvények lebonyolításában is szerepet vállal. Így méltán mondhatjuk, hogy az alapszervezet munkája országosan példaértékű. Köszönjük áldozatos munkájukat, és kívánunk az alapszervezet vezetőségének és minden tagjának jó egészséget és további sok sikert munkájához.

Csizmadia Gábor r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2015.

Funkció: mozgalmi tevékenység

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Dandártábornok úr együttműködése megyei szervezetünkkel minden szinten példaértékű – legyen szó véradásról, vészhelyzetről. Őrzött szálláson indított pszicho-szociális tanácsadás és kreatív foglalkozást – elsőként indult el az országban. Ünnepségeinket minden alkalommal megtiszteli jelenlétével.

Fige Jánosné

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2008. /2014.

Funkció: alapszervezeti titkár

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Fige Jánosné (Tóth Erzsébet) 2014-től a hajdúszoboszlói Éltes Mátyás Általános és Speciális Szakiskola Tantestületének alapszervezeti titkára. Munkájára a területi szervezet mindig és mindenben számíthat. Valamennyi tevékenységünkben aktív, pótolhatatlan segítőnk, résztvevőnk, legyen szó adománygyűjtésről, szűrővizsgálatról vagy épp táboroztatásról. Nagyon energikus, ötlettel teli egyénisége, magas szintű szaktudása segíti, gazdagítja a vöröskeresztes munkát.

Eszterházy Károly Egyetem Sporttudományi Intézete

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2016.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Vöröskereszt megyei irodája ötödik éve ápol intenzív kapcsolatot az Eszterházy Károly Egyetem Sporttudományi Intézetével. Véradó napok, illetve egészségnapok közös lebonyolításán túl az Intézet nagy hangsúlyt helyez a hallgatók elsősegély nyújtási ismereteinek, készségeinek fejlesztésére.

Ostoros Önkormányzata

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2007.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Az ostorosi önkormányzattal szorosan együttműködünk. Segítik a munkánkat, legyen az véradásszervezés, adományok osztása, gyűjtése, gyermekek táboroztatása, Ifjúsági Vöröskereszt működése, szakkörök támogatása, egészségnapok és karácsonyi ünnepségek megrendezése. Nem csak erkölcsi támogatás kap a helyi vöröskeresztes alapszervezet, hanem anyagi támogatásban is részesül. A közös együttműködés eredményeképpen a település 2014. évben a Humanitárius Település címet is elnyerte, a település falutáblája mellé felkerült az elismerő tábla is.

Kossuth Lajos Általános Iskola és Gimnázium

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2010.

Funkció: mozgalmi tevékenység

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Az intézmény szoros és jó kapcsolatot alakított ki a Vöröskereszt területi szervezetével. Sikeresen beindították a véradást, diákjaik rendszeresen részt vesznek és eredményesen szerepelnek az elsősegélynyújtó versenyeken. Diákjaik rendszeresen végeznek önkéntes munkát vöröskeresztes rendezvényeken. Műsorral kedveskednek a véradók tiszteletére szervezett vacsora esten, Idősek karácsonyán.

Kalocsainé Babarczi Katalin

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2015.

Funkció: alapszervezeti titkár

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Kalocsiné Babarczi Katalin az Őszirózsa Vöröskereszt Alapszervezet megalakulása óta aktívan és lelkiismeretesen ellátja a titkári feladatokat. Nagy figyelmet fordít a tagsági nyilvántartásra, a tagokkal való kapcsolattartásra, ezáltal a helyi mozgalmi élet egyik mozgatórugója. Egyik szívügye a városi véradás, így rendszeresen és folyamatosan szervezi az önkénteseket. Javaslata alapján farsang időszakában a tagok által sütött farsangi fánkkal kedveskednek a rendezvények résztvevőinek. Minden évben megszervezi a tagság részére az elsősegélynyújtás ismeretek frissítő előadását és gyakorlati részét, majd a szakmai órák után igazi csapatépítő programmal biztosítja az élménydús időtöltést. Büszkék vagyunk arra, hogy a vöröskereszt az ő csillogó személyiségével is gazdagodik.

Keszericze István

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2003.

Funkció: tag

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Berzencei alapszervezet megalakulása óta aktív résztvevője a vöröskereszt aktuális feladatainak megvalósításában. Mint a Művelődési Ház vezetője, szervezéssel, adott rendezvény helyének biztosításával tudja segíteni munkánkat. Ennek köszönhető, hogy a véradó napok helyszíne kulturált, igényes, az elvárásoknak megfelelő körülmények közt bonyolódik le.

MÁV ZRT Pályavasút Területi Igazgatóság Debrecen, Forgalmi Csomóponti Főnökség - Záhony

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1970.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: 1984. Véradó Mozgalomért Emlékplakett

Méltatás: A Magyar Állam Vasút közössége példamutató munkát végez. A csomópont vezetője magatartásával ösztönzi dolgozóit. Kiemelkedő tevékenységük a vöröskeresztes eszmék terjesztése, a tagszervezés és a véradó mozgalomban való részvétel, amelyet a vezetés maximálisan támogat. A vezetőség nagyban hozzájárul a szervezéshez, továbbá mindig készségesen segítenek. A dolgozók 50%-a véradó. E munkahelyi kollektíva az év bármely időszakában biztos bázis.

Vasegerszeg Község Önkormányzata

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1959.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A településen megrendezésre kerülő programok lebonyolításában mindig szerepet kap az alapszervezet, melyet az önkormányzat anyagi támogatásban is részesít. Folyamatos az önkormányzat részéről a Vöröskeresztes tevékenységek népszerűsítése, támogatása.

Várpalota Város Önkormányzata

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1998.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Várpalota Város Önkormányzata 1998 óta támogatja a megyei szervezet hajléktalanellátó intézmény szolgáltatásait, és 2015 óta támogatja a Családok Átmeneti Otthonát. Évente milliós nagyságrendben anyagiakkal is segíti a rászorulók ellátását , melyet a Vöröskereszten keresztül juttat el a rászorulóknak. Támogatásaikkal minden alkalommal bizonyítják a humanitárius elkötelezettségüket és szociálisan érzékeny hozzáállásukat.

Esernyős - Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2015.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat által üzemeltetett multifunkcionális intézmény. A rendszeres programok mellet szívesen támogatják a Vöröskereszt véradó tevékenységét. Évek óta helyet biztosítanak számunkra. A véradó események előkészítésében aktívan rész vesznek az ott dolgozók. Digitális plakátjainkat folyamatosan kivetítik, az önkormányzaton belül és a társintézmények dolgozóinak belső hírlevélben elküldik a felhívásokat. Lehetőségeikhez képest bármikor helyet biztosítanak. A véradások nyilvánosak, az önkormányzati dolgozók rendszeresen itt adnak vért. A két intézet közötti együttműködés zavartalan.

PartnerTech Kft.

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2016.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Jeránek Ákos és cége, a PartnerTech Kft. 2016-ban a Mikulásgyár kapcsán több százezer forint érékű adománnyal támogatta az adománygyűjtő akciónkat. A 2017-es évben az ügyfélszolgálati irodánk számára biztonságtechnikai eszközöket (riasztó, kamera), illetve a kapcsolódó beszerelési szolgáltatást is térítésmentesen biztosítottak. A Családok Átmeneti Otthonában is több millió forint értékű eszközöket biztosítottak. 2019-ben 450.000 Ft,- értékű támogatást adtak a karácsonyi programokhoz. Folyamatosan segítik munkánkat adományokkal is. Bízunk benne, hogy együttműködésünk hosszú évekig tart.

Biatorbágy Város Önkormányzata

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: több évtizede

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: 2010. Bázisiskola cím elnyerése; 2016., 2017.; 2018. Humanitárius Település cím

Méltatás: Humanitárius Települések IX. Országos Találkozója Biatorbágyon, a Juhász Ferenc Művelődési Központban került megrendezésre. A jelenlévők érezhették a település vendégváró szeretetét, élvezhették a sokszínű programot. Köszönjük.