Év Támogatója

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: 2012. Vöröskeresztes Tevékenységért – dicsérő oklevél (Heves megyétől)

Méltatás: A Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából szervezetünk hétfőtől péntekig három kiskereskedelmi egységtől hoz el élelmiszeradományt, amivel az arra rászoruló embereket segíti.Több lehetőséget biztosít pályázati adományok elnyerésére is. Köszönjük a lehetőségeket, és reméljük, hogy együttműködésünk a jövőben is pozitív marad.

Globus Konzervipari Zrt.

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2010.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: 2012. Év Támogatója

Méltatás: Megbízható támogatója szociális tevékenységünknek a Globus Konzervipari Zrt. Megyei szervezetünk 2010-től minden évben kap konzervadományt a cégtől. Adományainak értéke milliós nagyságrendű.
2019-ben októberig minden eddiginél nagyobb szállítmányt kaptunk és tudtunk kiosztani a megye településein: 220.646 darab konzervet. A Globus nagyvonalú adományainak köszönhetően Hajdú-Bihar megyében halmozottan hátrányos helyzetű családok, emberek, köztük egyedülálló idősek és gyermekek, a mindennapi túlélésért küzdők jutnak élelmiszerhez. Napjainkban erre van a legnagyobb szükség, ezért köszönjük a rászorulók nevében. A magunk nevében pedig azt, hogy segíthettünk és ezután is segíthetünk.

ROAD együttes

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2015.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A 15 éves fennállását tavaly ünneplő rock-együttes 2019-ben már az 5. alkalommal támogatta a megyei iroda látássérült fiataloknak szervezett nyári üdültetési programját. A zenekar tagjai 2015 óta minden esztendőben magánfelajánlóként több százezer forint támogatást nyújtanak a program költségeinek fedezésére. A támogatás mellett az együttes tagjai több alkalommal is meglátogatták a hajdúszoboszlói programot, illetve a támogatott fiatalokat meghívták fővárosi koncertjeikre. Köszönjük.

Sebestyén Kft.

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2009.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A kenyér-és pékárut gyártó jászberényi székhelyű Sebestyén Kft. 2009-ben sikerrel pályázott az akkor induló Gyermekszáj programban a kenyér beszállítás megoldására. Több évig a Jászság 12 településére, majd 2015-től a megyén belül Fegyvernekre is kiterjesztve hetente két napon szállít jó ízű, jó minőségű friss kenyeret a nehéz körülmények között lévő családok gyermekei számára. Ez hetente több, mint 1.600 kg kenyeret jelent, mely szinte kivétel nélkül mindig megfelelő időben, minőségben jut el az osztóhelyekre. A Sebestyén Kft. termékeivel, egyéb pékáruval, süteményekkel más Vöröskeresztes rendezvényeket, programokat is támogat. Több alkalommal juttatott adományt a Jászság véradásaira, amit gyakran térítésmentesen ki is szállít a helyszínekre. Hasonló módon támogatta az ifjúsági Vöröskeresztesek elsősegélynyújtó képzését, és számos más eseményt is. Minden kérésre nyitottak, segítőkészen állnak a Vöröskereszt mellé. Megbízható együttműködő, támogató partnere a szervezetnek, ami elismerésre méltó.

Fegyvernek város Önkormányzata

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2000.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: 2017., 2018., 2019. Humanitárius település cím

Méltatás: Az önkormányzat hosszú ideje támogatja a Vöröskereszt helyi szervezetének rendezvényeit mind anyagilag, mind természetbeni juttatásokkal. Térítésmentesen biztosít helyszínt az alapszervezet működéséhez, ahol hetente kétszer történik adományosztás is a Gyermekszáj program keretében. Évente háromszor támogatja a véradó események megszervezését, a donorok kalória utánpótlását, támogatást nyújt a többszörös véradók tiszteletére szervezett vacsora est megvalósításához.

Szajol Község Önkormányzata

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2000.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: 2009., 2010., 2011., 2016. Humanitárius település cím; 2010. Vöröskeresztes Munkáért Dicsérő Oklevél

Méltatás: Az önkormányzat több évtizede támogatja a Vöröskereszt helyi és megyei szervezetének rendezvényeit mind anyagilag, mind természetbeni juttatásokkal. 2015 óta helyet adnak a megyei elsősegélynyújtó versenynek, melyhez a sportpályát, sportcsarnokot térítésmentesen bocsájtják a megyei Vöröskereszt rendelkezésre. 2019-ben a résztvevők ebédeltetését is átvállalták, ami több, mint 130 fő ellátását jelentette. Házigazdái voltak a Vöröskereszt Világnapja alkalmából szervezett megyei ünnepségnek, melyhez a termet ingyen biztosították, a vendégek ellátásának költségét szintén átvállalták, támogatva ezzel a megyei szervezetet. Az önkormányzat évente háromszor támogatja helyben a véradások megszervezését. A teremhasználat ez alkalmakkal is ingyenes, a donorok kalória utánpótlásához épp úgy támogatást nyújt, mint a többszörös véradók tiszteletére szervezett vacsora est megvalósításához. Számos Vöröskereszt által szervezett program megvalósítását felkarolja, pl. évek óta rendszeres esemény október-novemberben az egészség hónap, amely alatt szűrővizsgálatok, életmód tanácsadás, egészségmegőrző preventív előadások zajlanak. Ezek megvalósításához természetbeni és anyagi támogatással is hozzá járulnak. Az önkormányzat szívügyének tekinti az idősebb generációval való kapcsolattartást is, minden évben megszervezik az Idős Vöröskeresztesek találkozóját, ahol – önkormányzati támogatásból megvalósuló – szolid vendéglátás mellett erősítik a nyugdíjasok Vöröskereszthez kötődését. Példaértékű hozzáállásuk elismerésre méltó.

Művészetek Völgye Nonprofit Kft.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Az elmúlt években minden nyáron a Művészetek Völgye programsorozat keretében a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetét évente közel 4 millió forint támogatással segítették olyan módon, hogy a fesztiválon vért adók napijegyét adományként ajánlották fel. A Fesztivál 10 napja alatt mintegy 1.000 véradó szokott segíteni embertársainak, így országosan is az egyik legnagyobb véradó eseménynek számít. Köszönjük a lehetőséget, köszönjük a támogatást.

VMLY&R

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2016.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezet először 2016-ban a „Hajléktalan tárgyak” kampány kapcsán került kapcsolatba a VMLY&R kommunikációs ügynökséggel. Ezt követően egy több éves szakmai egyeztetés eredményeképp született meg a First Aid Game – az interaktív elsősegélynyújtó flipper, melynek előkészítése, a kapcsolódó tervezési- és kivitelezési feladatok, illetve a megvalósult kommunikációs kampány és marketing több millió forint értékű adomány szolgáltatás keretében valósult meg. Az ügynökség a kampány során, illetve az eszköz létrejötte kapcsán több, mint 5 M forint értékben szolgáltatott adományt.

Coca-Cola Magyarország

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2010.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Coca-Cola Magyarországra idén 10 éve számíthat a Magyar Vöröskereszt katasztrófa esetén. A vállalat 2013 óta az országos vöröskeresztes programok és rendezvények szinte mindegyikét ellátja ásványvízzel, gyümölcslével és üdítővel, évente közel 2 millió forint értékben. 2015-ben jelentős anyagi támogatással segítették elsősegélynyújtó munkánkat a menekültválság idején. 2019-ben a Coca-Cola 15 millió forint pénzadománnyal és egy országos kampánnyal támogatta szociális tevékenységünket. A támogatásból rászoruló családok étkezését tudjuk biztosítani országszerte.

HBO Holding Zrt.

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2019.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: 2019-ben sikeres véradásszervezési kampányt indítottak a Magyar Vöröskereszttel nemzetközi mintára, a Trónok Harca utolsó évadának megjelenése előtt. A 10 napos kampány messze túlszárnyalta a várakozásokat. A szűk két hét alatt nem kevesebb, mint 1926 véradó “adta a vérét a trónért”. Külön kiemelendő hogy a kampány főleg a fiatalabb korosztályt mozgatta meg, és a véradók 35%-a, azaz 534 fő még soha nem vett részt ilyen jellegű jótékonysági akcióban. A kampánnyal összegyűjtött 1543 Egység vérrel kb. 4.500 beteg gyógyulását segíthették.