Év Médiatámogatója

Rádió 88

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2010.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Rádió 88 közel tíz éve kiemelt figyelmet fordít a Vöröskereszt tevékenységeire. Programjainkat, véradásainkat, eseményeinket, híreinket azonnal közlik, kampányokat szerveznek számunkra, amelyek keretében hírekben, beszélgetős műsorokban, társadalmi célú reklámokban segítik megvalósítani a munkánkat legyen szó akár véradásról, adománygyűjtésről, vagy bármi fontos témáról. Évek óta megrendezésre kerül a Rádió 88 véradás csakúgy, mint a közös karácsonyi kampány.

Európa Rádió Debrecen

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2011.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Az Európa Rádió és jogelődje, több mint 8 éve segíti, hogy segíthessünk, őszinte, humanitárius szemlélettel és érzülettel. 2019-ben a szervezetünkről legtöbbet tudósító médium a megyében. Egy év alatt 75 sajtóaktivitást tett, ebből 25 nagyinterjút és tudósítást és 50 híradós közleményt, vagy hírt adott közre a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetéről és területeinek munkájáról.

Szolnok Tv Zrt.

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2005.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: 2013. Vöröskeresztes Munkáért Dicsérő Oklevél

Méltatás: A Szolnok TV több mint 10 éve segíti a Vöröskereszt munkáját azzal, hogy nyilvánosságot biztosít az aktuális programjai, akciói számára. Az elmúlt két évben a Véradók Világnapján – a tv stúdió ajtaját kinyitva – véradó esemény számára adtak helyet, ahonnan egész délután tartó élő közvetítésben népszerűsítették a véradást a nézők és városlakók körében. A TV több munkatársa rendszeres véradóként mutat példát.

Budaörsi Info

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2013.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Budaörsi Infó a város vezető online és nyomtatott médiuma. 2013 óta a területen tervezett vöröskeresztes megmozdulásokról előzetest, majd az aktivitásokról dinamikus és statikus beszámolót: interjúkat, híranyagokat, képeket készít, és azt nyomtatott és online formában is közzé teszi. Mindezek által a vöröskeresztes aktivitásainkat még inkább láthatóvá, hallhatóvá teszi széles körben. Vezető újságírójuk vöröskeresztes helyi vezetőségi tag 2019 február óta. Általuk tudunk eligazodni városunk hivatalos „labirintusaiban”, támogatásuk nagy segítség elismertségünkben, ismertségünkben.

Rádió Antritt Kft.

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 2010.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: A Rádió Antritt több, mint 10 éve ad rendszeresen tájékoztatást a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének tevékenységéről. A szervezet munkáját folyamatosan figyelemmel kísérve nyilatkozatok riportok hangzanak el havi két havi rendszerességgel a Régiós Híradóban. Alkalmakhoz kötődően a reggeli, illetve napközbeni műsorokban évente legalább 10-15 alkalommal szólalhatunk meg. Több alkalommal adott helyt a Rádió Antritt kiszállásos véradásnak is. Ekkor hirdetésekkel, felhívásokkal szervezték a véradókat, partnereiket, mozgósították a hallgatókat. A havi aktuális véradásokról folyamatosan tájékoztatják a lakosságot. Bízunk benne, hogy a következő 10 év is ilyen, hírekben és támogatásokban gazdag együttműködés elé néz.

Prosper 2003. Kft. Pápa, és Környéke Szuper Infó Szerkesztősége

Vöröskeresztes tevékenység/tagság kezdete: 1990.

Funkció: támogató

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Több mint 30 éve heti rendszerességgel jelenteti meg a szerkesztőség vezetősége az aktuális hirdetményeinket. Szuper hirdetéseikkel segítik feladataink ellátását. A lakosság aktuális tájékoztatásában felbecsülhetetlen értékű a szerkesztőség munkája.