Elsősegélynyújtás Népszerűsítéséért Ezüst Emlékérem

Katosné Andrási Ildikó

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 1984.

Funkció: területi elnök

Eddigi kitüntetések: 1997. Vöröskeresztes Munkáért – bronz fokozat, 2002. Vöröskeresztes Munkáért – ezüst fokozat; 2008. Vöröskeresztes Munkáért – arany fokozat

Méltatás: Pedagógusként és kiváló szervezőként – a vöröskeresztes eszmeiséget támogató hozzáállásával – tevékenysége példaértékű. Nagy figyelmet fordít az egészséges életmód népszerűsítésére és az elsősegélynyújtás oktatására. Oktató-nevelő munkája generációkra hatott, felügyelete alatt több nemzedék is felnőtt. Megyei vetélkedőkön az általa felkészített csapatok eredményesen szerepeltek. Köszönjük, hogy tudását a Vöröskereszt javára fordítja.

Szeitz Tibor

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2001.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Szeitz Tibor, mentő technikus, 2001 óta tagja a Magyar Vöröskeresztnek. Elsősegélynyújtás oktatójaként több alkalommal osztotta meg tudását a helyi Nyugdíjas Klub tagjaival, ismertetve a korosztályukra jellemző rosszullétek ellátását. A Szociális Otthon szakdolgozói számára rendszeresen tart elsősegély oktatást. Sokan köszönhetik sikeres közúti elsősegélynyújtó vizsgájukat oktatói tevékenységének, szakmai felkészültségének. A területi és megyei elsősegélynyújtó versenyeken zsűritagként segíti munkánkat. 2008 óta minden évben számíthatunk szakmai tudására a „Vakációzz biztonságosan” elnevezésű, középiskolások számára szervezett rendezvényünkön, mellyel hozzájárul a fiatalok elsősegélynyújtás ismereteinek bővítéséhez. Rendszeres véradó, mindemellett a retro-véradások állandó segítőjeként idézhetjük fel vele a régi idők véradásainak hangulatát. Segítőkészsége, embersége példaértékű a környezetében élők számára. Vöröskereszt iránti elkötelezettségét, az elsősegélynyújtás népszerűsítését köszönjük.

Gyebnár József János

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2003./2019.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Gyebnár József 1994-től dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál, kezdetben mentőápolóként, majd 2003-tól mentőtisztként. Az elsősegélynyújtás oktatásában már mentőápolóként aktívan részt vett, mentőtiszti diplomájának átvételét követően rendszeres segítője a Magyar Vöröskereszt által szervezett elsősegélynyújtási versenyeknek. Szabadidejében aktív önkéntesként vesz részt a védőnők által szervezett csecsemő elsősegélynyújtási képzéseken, mint előadó. Életvidám megjelenésével, humorával, nagy népszerűségnek örvend mind a diákok, mind a munkatársak körében.

Encsiné Nagy Ágnes

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2017.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Ágnes 2015-től aktív önkéntese szervezetünknek a Miskolci Egyetem mesteroktatójaként. Folyamatosan népszerűsíti az elsősegélynyújtást a hallgatók körében, rendszeresen készít fel hallgatói csoportokat elsősegélynyújtó versenyekre, melyeken szép eredményeket érnek el. Az elsősegélynyújtást szívügyének tekinti, annak fontosságára minden lehetséges platformon próbálja felhívni a figyelmet nemcsak a hallgatók, de munkatársai körében is. A Vöröskereszt egyéb tevékenységeihez is szívesen csatlakozik, amiben csak lehetséges, segíti szervezetünket. Önkéntes munkájára a precizitás, az elhivatottság és a rugalmasság jellemző. Hozzájárul az egyetemi véradások sikeres megvalósításához is, adománygyűjtési akcióinkhoz, aktuális tevékenységeinkhez. Az önkéntesség mellett szakmaisága is példaértékű az általa mozgósított hallgatók számára.

Kátai Benedek Beáta

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2011.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Beáta pedagógusként már 8 éve oktatja és képezi a fiatalságot az elsősegélynyújtás témában. Kis tanulóit folyamatosan versenyekre, imitátorkodásra buzdítja.

Lukácsné Kovács Edit

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2005.

Funkció: területi vezetőségi tag

Eddigi kitüntetések: 2014. Vöröskeresztes tevékenységért – bronz fokozat

Méltatás: Mintaértékű módszerekkel motiválja az elsősegélynyújtás tanulására és a versenyekre való felkészülésre a debreceni Kossuth gimnázium diákjait. Az országos elsősegélynyújtó versenyekről szinte mindig kimagasló eredménnyel tértek vissza csapatai. 2017-ben a „Kincs, ami van: elsősegélynyújtás” című elsősegélynyújtás világnapi konferencián bevált módszereiről tartott előadást. Vezető védőnőként beavatta a pedagógusokból és védőnőkből álló hallgatóságot a szépen felépített, , változatos, színes több éves programjába.

Kosdiné Kucsa Andrea

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2000./2007.

Funkció: tanárelnök

Eddigi kitüntetések: 2006. Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Munkáért, 2010. Vöröskeresztes Munkáért – bronz fokozat, 2013. Vöröskeresztes Tevékenységért – ezüst fokozat, 2018. Kiemelkedő Oktató- Nevelő Tevékenységért

Méltatás: Közel 20 éve végez kimagasló tevékenységet az elsősegélynyújtás népszerűsítése érdekében. Folyamatosan szervez ismeretátadó programokat, képzéseket az iskolája tanulóinak, pedagógusainak, szülőknek. Ifjúsági önkéntesei rendszeresen, tevékenyen bekapcsolódnak városi rendezvények programjaiba, ahol a lakosságnak, a programok látogatóinak tartanak bemutatókat, ismertetőket a laikus elsősegélynyújtás alapjairól.

Köcse Tamás

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 1980.

Funkció: megyei vezetőség alelnöke

Eddigi kitüntetések: 2013. Vöröskeresztes Tevékenységért – ezüst fokozat

Méltatás: A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének alelnöke, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet vezető mentőtisztje. Szakemberként támogatja, segíti, irányítja az elsősegélynyújtással kapcsolatos tevékenységeinket, szakmai felügyeletet gyakorol a témához tartozó rendezvényeinken. Aktív résztvevője, szervezője az elsősegélynyújtás és az újraélesztés ismereteinek elsajátítását célzó programoknak; vallja, hogy mindenkinek társadalmi felelőssége, hogy megtanulja az életmentés alapvető fogásait, s ebben a Vöröskeresztnek is nagy szerepet vállal.

Meszlényi Norbert

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2010.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Meszlényi Norbert közel tíz éve segíti a Somló Térségi Program megvalósítását. A Veszprémi Mentőállomás vezető mentőtisztjeként nagy szerepet vállalt az Elsősegélynyújtó Családok Program elindításában, a környéken élők elsősegélynyújtó ismereteinek bővítésében. Munkatársaink és önkénteseink elsősegélynyújtó képzésekor mindig számíthatunk hatalmas tapasztalatára.

Hörömpő András

Vöröskeresztes együttműködés kezdete: 2013.

Funkció: önkéntes

Eddigi kitüntetések: nincs

Méltatás: Hörömpő András mentőtiszt olyan szakember, aki szabadidejét és energiáját a társadalmi elsősegélynyújtás népszerűsítésére fordítja. Hatására és hozzáállására a kelet-pesti területen az elmúlt években egyre több megkeresés érkezik szervezetünkhöz és egyre több érdeklődőhöz jut el az esetenként életmentő tudás. András rengeteg vállalást tesz örömmel; személyes példamutatásával a látókörünkben található érdeklődök hatékonyan mélyítik elsősegélynyújtó tudásukat. Hozzáállása, objektivitása, talpraesettsége sok önkéntesünknek jó példa; szerepvállalásával elől jár az „elsősegélynyújtás népszerűsítésében” a fővárosban. Ezúton is köszönjük és bízunk benne, még hosszú évekig együtt dolgozhatunk.