Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Keresőszolgálat   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt  

Üdvözöljük a Magyar Vöröskereszt honlapján!
Adószámunk:19002093-2-41


Címlap Az embléma Emblémavédelmi hírek
Emblémavédelemi hírek

Jogosulatlan emblémahasználat nemzetközi következményekkel

A közelmúltban hazai bejegyzésű karitatív szervezet segélyszállítmányt igyekezett eljuttatni egy afrikai menekülttáborba, a lakók életkörülményeinek javítására. Bérelt szállítójárművükön szerepelt a vörös kereszt embléma. Miután a határon kiderült, hogy nem a Magyar Vöröskereszt képviselői, a hatóságok azonnal eltávolíttatták járművükről az emblémát, és a helyzet tisztázásáig nem engedték tovább sem a segélyszállítmányt, sem kísérőit.

Bővebben...
 

Országos siker az emblémavédelmi kampány - Lánchídnál is ellenőriztek

Eredményes a Magyar Vöröskereszt emblémavédelmi kampánya, az emberek egyre jobban értik, miért fontos a vörös kereszt védelme. Az Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen szervezett program során már eddig is számos jogosulatlan használót tájékoztattal a közlekedési járőrökkel együtt éberen figyelő vöröskeresztes munkatársak.

Ugyan pár hétig csak figyelmeztettek, augusztus elseje óta már valódi büntetést szabhat ki a rendőrség azok számára, akik nem tudják igazolni a vörös kereszt használatának jogosságát. A bírság ötvenezer forint.
Bővebben...
 

Egy kis rövid hír az emblémavédelem jegyében

Kedden közös sajtótájékoztatót tartott a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezen elhangzott, hogy a közeljövőben több közlekedésbiztonsági ellenőrzésen is megjelennek majd a Vöröskereszt dolgozói és önkéntesei, hogy az emblémavédelmi kampány keretein belül felhívják az autósok figyelmét a vörös kereszt embléma helyes használatára. Ezen kívül a nagy melegre való tekintettel a vöröskeresztes önkéntesek hideg ásványvizet is osztanak majd a megállított autók vezetőinek.

Az első akció már a hétvégén várható Somogy megye útjain. A kezdeti, figyelmeztető-kampány után a rendőrség a hatályos jogszabályoknak megfelelően szabálysértési feljelentést tesz majd a jogosulatlan emblémahasználók ellen. Mindkét fél elmondta: nem céljuk a büntetések osztogatása, sokkal inkább szeretnék, hogy az emberek tudomást szerezzenek a vörös keresztről, mint emblémáról, és megszűnjön a jogosulatlan emblémahasználat.

 

A Magyar Köztársaság Rendőrsége támogatja a Magyar Vöröskereszt emblémavédelmi kampányát

SAJTÓKÖZLEMÉNY

altA vörös kereszt, a vörös félhold és a vörös kristály embléma valamennyi humanitárius tevékenység alapja, amelynek védelmeznie kell mind az áldozatokat, mind azokat, akik segítséget nyújtanak részükre.

Az embléma legfontosabb célja, hogy konfliktus idején megjelenítse a Genfi Egyezmények által biztosított védelmet. A harcolók számára azt jeleníti meg, hogy egyes személyek (a nemzeti társaságok önkéntesei, egészségügyi személyzete, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának küldöttei, stb.), egészségügyi alakulatok (kórházak, elsősegélyhelyek, stb.) és (szárazföldi, vízi, légi) szállítóeszközök a Genfi Egyezmények védelme alatt állnak. Az emblémának, amikor azt a védelem eszközeként használják, a harcosokban visszafogottságot és tiszteletet kell kiváltania.

Bővebben...
 
A NIOK Alapítvány támogatásával

Információk

 

Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága
1051 Budapest
Arany János u. 31.

Telefonszám:
+36 1 374 1300

Adószám: 19002093-2-41

A Magyar Vöröskereszt adományvonala: 1359

Adományszámla:

Belföldi átutalás esetén
Adományszámla:
K&H Bank Nyrt.
10405004-00026542-00000005

Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén
Számlavezető:  K&H Bank Zrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.)
IBAN: HU70 1040 5004 0002 6542 0000 0005
SWIFT: OKHBHUHB
Számlatulajdonos: Magyar Vöröskereszt (1051 Budapest, Arany János utca 31.)

Megyei Szervezeteink Elérhetőségei

Information in English - Hungarian Red Cross
Microsoft Office 365