Átmeneti Szálló és Éjjeli Menedékhely

8800 Nagykanizsa, Dózsa Gy. u. 73.
atmenetiszallo.nagykanizsa@mvkzala.hu
06-93-313-650

Az intézmény nyújtotta szolgáltatás

Nappali melegedő

A 40 férőhelyes melegedőben munkanapokon, valamint november 1-e és április 30-a közti időszakban minden nap reggel 08:00-16:30-ig az ellátást igénybe vevők részére szociális, egészségi, mentális állapotuknak megfelelő napi életritmust biztosító szolgáltatást nyújtunk.

Éjjeli menedékhely

Biztosítjuk a hajléktalan emberek éjszakai pihenését, a közösségi együttlét, ételmelegítés, étkezés, tisztálkodás feltételeit. Napi négy órában szociális munkát, szociális információk szolgáltatását és tanácsadást végzünk. A menedékhelyen a férfiak részére 30, a nők számára 20 férőhely áll rendelkezésre.

Időszakos menedékhely

A november 1-e és április 30-a közti időszakban az éjjeli menedékhelyet további 30 férőhellyel bővítjük.

Átmeneti szálló

A szállón 35 fő hajléktalan ember részére kialakított, 4-6 személyes szobákban biztosítjuk a bentlakáshoz, a ruházat tisztításához szükséges feltételeket, a személyes tárgyak biztonságos megőrzését, ágyneműt, tisztálkodáshoz szükséges textíliát. Napi hat óra időtartamban végzünk szociális és mentálhigiénés gondozást, a szállóról való továbblépéshez szükséges támogatást. Segítjük a családi-, társadalmi kapcsolatok ápolását, hivatalos ügyek intézését. Az intézmény orvosi rendelőjében heti rendszerességgel, a háziorvosi rendelőben naponta orvosi ellátást biztosítunk, háziorvosunk segítségével.

Utcai gondozószolgálat

Az utcai szociális munka keretében az intézményes gondozással szemben bizalmatlan, az utcán életvitelszerűen tartózkodó személyek, csoportok szociális és mentális segítését végezzük, elsősorban életmentés, megelőzés, integrálás céljából. Rendszeresen osztunk ki közöttük élelmet, gyógyszert, igény szerint ruhát, takarót.

Népkonyha

Az intézmény népkonyháján a szociálisan rászorultak részére meleg ebédet biztosítunk, térítésmentesen. Munkanapokon ebédre 100 adag egytálételt szolgálunk fel. Az ebéd egy átlagos felnőtt ember napi energia- és tápanyagszükségletének legalább negyven százalékát biztosítja.

Tisztasági fürdő és mosoda

Munkanapokon 8 órától 16 óráig a rászorultak részére biztosítunk kulturált körülményeket a tisztálkodáshoz, ruházatuk gépi mosásához, szárításához. Ugyancsak itt végezzük az intézményünk által biztosított textília mosását.

Nyelv

X