Úttalan úton

A Magyar Vöröskereszt a 2015-ös menekültválság kezelésében aktív szerepet vállalt idehaza, melyet a menekült áradat elvonulását követően is folytat.

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓKGYŰJTÉSBŐL MÉG HÁTRAVAN
107.833 Ft1.500.000 Ft6 fő12 nap

Adományozni szeretnék

Mire gyűjtünk?

Munkatársaink és önkénteseink rendszeresen látogatják a Magyarországon működő tranzit zónák, befogadó állomások és idegenrendészeti fogdák többségét. A befolyt adományokból speciális bébi élelmiszereket, szezonális ruházatot, fehérneműeket, játékokat, higiénés és élelmiszer csomagokat állítunk össze a menekült családok számára.

Hogyan segítünk?

A Nemzetközi Vöröskereszt 7 alapelve mentén végezzük menekülteket segítő humanitárius munkánkat. Munkatársaink és önkénteseink a hazánkba érkező menekülteket szükség esetén elsősegélyben és pszichoszociális segítségben részesíti, részt vesz a családi kapcsolataik helyreállításában és adományokkal (élelmiszer, ruha, higiénés csomagok) segíti.

A menekültválságról

2015-ben a rendkívüli menekültáradat új helyzet elé állított bennünket, operatívabb közreműködésre volt szükség – a hatóságokkal és partner szervezetekkel szoros együttműködésben. Az ország több pontján is segítséget nyújtottak munkatársaink és önkénteseink. Főbb tevékenységeink: elsősegélynyújtás, pszichoszociális segítségnyújtás, adományok osztása, családi kapcsolatok helyreállítása.

Galéria