Jégkár

A  Magyar Vöröskereszt adománygyűjtést szervez a Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun megyei jégeső károsultjainak megsegítésére.

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓKGYŰJTÉSBŐL MÉG HÁTRAVAN
7.000 Ft5.000.000 Ft2 fő0 nap

Adományozni szeretnék

Mire gyűjtünk?

2017. június 21-én a délutáni órákban jégesővel járó vihar csapott le az ország több pontján. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón 158 ház sérült meg és 25 ház lakhatatlanná vált. Bács-Kiskun Megyében, Kecskeméten további 50 háztartásban keletkezett kár. A jégverés mindkét megyében leginkább az épületek tetőszerkezetében tett kárt. A legnagyobb mértékben a palával fedett ingatlanok tetőszerkezete károsodott.

Hogyan segítünk?

A Magyar Vöröskereszt a beérkező adományokból azon rászoruló családoknak szeretne segítséget nyújtani, akiknek nem volt biztosításuk és önerőből nem tudják megoldani ingatlanjaik megrongálódott tetőszerkezetének renoválását.

A kampányról

A Magyar Vöröskereszt katasztrófa-válaszadási tevékenységének szerves részét képezi a katasztrófa-segélyezés. A kárfelmérés után az ingatlanokban esett károkat próbáljuk helyreállítani, valamint segélycsomagokat osztunk. A katasztrófák érintettjeinek minden esetben a rászorultság elvén nyújtunk segítséget.

Galéria

MTI fotó: Vajda János