http://voroskereszt.hu/adomanyozas/kampany-tamogatasa/gorog-erdotuz/

Segélyfelhívás a görög erdőtüzek érintettjeinek megsegítésére


Segélyfelhívás a görög erdőtüzek érintettjeinek megsegítésére

A Magyar Vöröskereszt gyűjtést indít a Görögországban pusztító erdőtüzek áldozatainak megsegítésére, csatlakozva a Nemzetközi Vöröskereszt segélyakciójához.

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
5.100 Ft2.000.000 Ft2 fő

Adományozni szeretnék

Mire gyűjtünk?

A július 23. óta tomboló tűzvész eddig 81 halálos áldozatot követelt, 164 ember szenvedett égési sérülést és 23 gyermek szorult orvosi ellátásra. A Görög Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei folyamatosan részt vesznek a katasztrófa által érintett lakosság ellátásban vesznek részt, ideiglenes menedékhelyeket üzemeltetnek, pszicho-szociális segítséget és elsősegélyt nyújtanak, élelmiszert, vizet és más segélycikkeket osztanak a szükségben lévő emberek részére. A helyszínre telepített vöröskeresztes mentőcsapatok részt vesznek a túlélők és az egymástól elszakadt családtagok felkutatásában is.

Hogyan segítünk?

A Vöröskereszt és Vörösfélhold tevékenységeiA Görög Vöröskereszt ezidáig 75 embernek nyújtott segítséget elsősegély, egészségügyi alapellátás, pszicho-szociális támogatás formájában, vagy a családi kapcsolatok helyreállítása, az egymástól elszakadt hozzátartozók felkutatása révén. A Görög Vöröskereszt szamaritánus önkéntesei által létrehozott elsősegélynyújtó hotspotok továbbra is aktívan működnek. Kedd óta gyorsbeavatkozású egészségügyi egységet valamint pszicho-szociális támogató csapatot is bevetettek.

Rafinában a polgármesteri hivatal előtt állítottak fel mobil egészségügyi egységet, ahol azonnali orvosi ellátást nyújtanak. A mobil egészségügyi egység kordinációját a Spanyol Vöröskereszt segíti. Július 26-tól, a mai naptól kezdődően a mobil sürgősségi egészségügyi egység a lakóövezetekben is elérhető lesz, mivel a jelentések szerint az emberek a lopásoktól való félelmükben inkább otthonukban tartózkodnak.