Adománygyűjtés a szabolcsi viharkár enyhítésére

2019. június 27-én pusztító erejű vihar csapott le Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségére. A vihar hatalmas károkat okozott számos településen. A viharos erejű szél fákat csavart ki gyökerestől, amelyek úttestre, lakóházakra dőltek, házak és közintézmények tetejét bontotta meg, közel kétezer épület tetőszerkezete sérült meg. 31 épület lakhatatlanná vált, 80 főnek kellett elhagynia otthonát.

A helyreállítás folyamatosan zajlik, az ehhez szükséges források rendelkezésre állásához fontos az önzetlen emberek segítsége, hogy a hatalmas károk mihamarabb kijavításra kerüljenek, a károsultak minél hamarabb az eddig megszokott életüket élhessék.

Aktuális gyűjtésünk

EDDIGI FELAJÁNLÁSOKCÉLTÁMOGATÓK
133.500 Ft3.000.000 Ft9 fő

Adományozni szeretnék

Mire gyűjtünk?

2019. június 27-én pusztító erejű vihar csapott le Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségére. A szél több mint 2400 lakóházat károsított, jelentős mértékű volt a rombolás az infrastruktúrában és középületekben is. A viharkárok becsléseink szerint 7200 főt érintenek, amelyből 31 családnak kellett elhagynia veszélyessé vált otthonát.

Hogyan segítünk?

A Magyar Vöröskereszt küldetésének megfelelően elkötelezett a bajba jutott családok megsegítésében, ezért benyújtotta igényét a Nemzetközi Katasztrófa-Válaszadási Alap lehívására és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetén keresztül adománygyűjtést indított, hogy a lehető legtöbb háztartásnak nyújthasson támogatást tetőfedő anyagok és élelmiszercsomagok formájában.

A kampányról

A Magyar Vöröskereszt adománygyűjtést szervez a szabolcsi vihar károsultjainak megsegítésére. A beérkezett adományokból azon rászoruló családoknak és idős embereknek szeretne segítséget nyújtani, akiknek nem volt biztosításuk és önerőből nem tudják megoldani ingatlanjaik renoválását.

Galéria